News Flash:

Dominic Fritz: Libertatea de miscare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea si va sustine economia

23 Septembrie 2021
344 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, saluta decizia premierului Florin Citu de a modifica legislatia actuala privind restrictiile in pandemie. Timisoara a scapat, cel putin deocamdata, de carantina de noapte, iar vaccinatii vor putea iesi din case si noaptea, atunci cand in localitati rata de infectare va sari de 6 la mie. Acest lucru va stimula vaccinarea si va sustine economia, mai ales sectorul Horeca, considera edilul-sef.
 
 
„Salut decizia premierului Florin Citu de a reveni asupra hotararii de a impune restrictii generalizate asupra localitatilor, precum Timisoara, pentru vaccinati si nevaccinati deopotriva. Anuntul de astazi privind libertatea de miscare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea si va sustine economia, in special sectorul Horeca. Este o victorie a normalitatii si ma bucur ca vocea noastra s-a facut auzita”, a transmis Dominic Fritz, dupa adoptarea Hotararii 73 prin care se propune stabilirea unor masuri necesar a fi aplicate in contextul pandemiei de COVID-19.

Conform noii hotarari, se introduce carantina de noapte in localitatile in care rata de infectare depaseste 6 cazuri la mia de locuitori. Asta inseamna ca magazinele si localurile se vor inchide la ora 18, iar de la ora 20 se poate iesi din casa doar cu declaratie pe proprie raspundere. Una dintre exceptii este ca vaccinatii se vor putea deplasa si noaptea.

Acest lucru l-a cerut, miercuri seara, si primarul Dominic Fritz, care a cerut imperativ guvernului, pe Facebook, sa modifice legislatia, pentru ca acest val IV este al nevaccinatilor.

„Apelul de ieri cerea exact acest tip de actiune: libertate de miscare si de intrunire a celor vaccinati, cu respectarea masurilor de protectie incurajarea si extinderea vaccinarii, sprijinirea mediului economic. Dar sa nu uitam: situatia este in continuare foarte serioasa. Spitalele din Timisoara sunt pline. Va rog mult sa fiti la fel de precauti cum ati fost la inceputul pandemiei. Purtati masca, pastrati distanta si, daca nu ati facut-o deja, vaccinati-va. Este singura cale sa iesim din acest cosmar”, a conchis primarul Timisoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007278 (s)