News Flash:

Elevii au plantat bulbi de brandusa galbena, in memoria copiilor ucisi in timpul Holocaustului

18 Noiembrie 2022
249 Vizualizari | 0 Comentarii
plantat

Institutul Intercultural Timisoara si Scoala Gimnaziala nr. 27 din Timisoara au organizat un eveniment de comemorare a copiilor care au fost victimele Holocaustului. 


In cadrul proiectului „Brandusa Galbena”, elevi ai Scolii Gimnaziale nr. 27, impreuna cu profesorii lor, au desfasurat in lunile precedente activitati educationale pe tema Holocaustului, printre care marcarea Zilei Nationale de Comemorare a Holocaustului, 9 octombrie, precum si o vizita la Sinagoga din Cetate, ocazie cu care s-au intalnit si au discutat cu reprezentanti ai Comunitatii Evreilor din Timisoara. 

Acum, elevii au plantat cu emotie in curtea scolii lor bulbi de brandusa galbena, in memoria copiilor ucisi in timpul Holocaustului.  


Astfel, ei s-au alaturat colegilor lor din toata Europa in proiectul „Brandusa Galbena” (The Crocus Project), proiect care a luat nastere in anul 2005 la initiativa organizatiei Holocaust Education Trust Ireland.  

„Ideea proiectului este sa sprijine elevii sa invete despre Holocaust si consecintele acestuia si totodata sa reflecteze la pericolul pe care il reprezinta in zilele noastre antisemitismul, toate formele de rasism, discriminarea, prejudecatile si ura. In acest proiect sunt incluse in acest an peste 80 de scoli din Romania, dintre care sase din Timisoara si una din Lugoj”, a spus Marius Cimpoae, directorul Scolii Gimnaziale nr.27 din Timisoara. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004917 (s)