News Flash:

Dupa modelul SUA-Mexic, premierul Finlandei vrea un gard la granita cu Rusia

4 Octombrie 2022
287 Vizualizari | 0 Comentarii
finlanda hepta

Premierul finlandez, Sanna Marin, a sustinut planurile Serviciului de Frontiera al republicii de a construi garduri pe unele sectiuni ale granitei cu Rusia, anunta rador.ro.

"Cred ca mai este nevoie de un consens parlamentar in aceasta problema - de exemplu, intre partidele parlamentare. Exista insa premise pentru adoptarea unei astfel de decizii" - a declarat luni premierul Finlandei, citat de postul Yle TV. Sanna Marin a subliniat ca "acesta nu este un proces rapid" si ca pentru ridicarea gardurilor va fi nevoie de "cativa ani".

Potrivit afirmatiilor premierului Finlandei, constructia gardului nu va creste tensiunea in relatiile dintre Finlanda si Rusia. "Europa este intr-o stare de razboi. Este greu de imaginat o situatie si mai tensionata" - a spus aceasta.

Serviciul de Frontiera al Finlandei a anuntat anterior ca este vorba despre construirea unui gard in zona de sud-est a granitei cu Rusia, in termen de doi-trei ani. Serviciul intentioneaza sa protejeze aproximativ 10-20% din granita finlandeza, cu o lungime de 1.300 km.

Astfel, lungimea gardului va avea o lungime de la 130 la 260 km. Se presupune ca structura constructiei va putea rezista timp de aproximativ 50 de ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004382 (s)