News Flash:

Drumul de legatura intre Tomnatic si DN6, reabilitat. Investitia se ridica la 7,8 milioane de lei

28 Iulie 2021
471 Vizualizari | 0 Comentarii
tomnatic DN6

Drumul de legatura intre Tomnatic si DN6 a fost reabilitat. Investitia apartine Consiliului Judetean Timis si se ridica la peste 7,8 milioane de lei. A presupus ranforsarea a 4,2 km, iar printre principalele avantaje amintite de CJT ar fi imbunatatirea circulatiei rutiere, dar si atragerea de noi investitori sau reducerea poluarii. Va deservi si viitorul centru de legume si fructe care se construieste in Tomnatic.
 
 
Drumul judetean 692B, cuprins intre intersectia cu DN6 si limita sud-estica a intravilanului localitatii Tomnatic, spre localitatea Nerau, comuna Teremia Mare, a fost reabilitat.

Printre principalele avantaje amintite de CJT se numara „imbunatatirea circulatiei rutiere, atragerea de noi investitori, stimularea activitatii economice, stoparea migrarii populatiei active, cat si reducerea poluarii”. Investitia este importanta si in contextul centrului de legume care se construieste in Tomnatic.

„Investitia este importanta si in contextul centrului de legume si fructe pe care Consiliul Judetean il construieste in Tomnatic. Masinile de mare tonaj care vor transporta marfa nu vor avea dificultati privind legatura cu DN6, mai ales ca acolo am realizat si un sens giratoriu foarte important pentru siguranta rutiera. Vom continua sa ne axam pe astfel de lucrari, interconectate, pentru a maximiza impactul pozitiv al diferitelor obiective de investitii ale Consiliului”, a spus presedintele CJ, Alin Nica.

Lucrarile au vizat aducerea platformei drumului la parametrii tehnici corespunzatori clasei tehnice, modernizarea platformelor de parcare existente, decolmatarea santurilor de pamant si a podetelor de acces la proprietatile existente, amenajarea drumurilor laterale, amenajarea a doua statii de autobuz in intravilanul localitatii Tomnatic, cat si realizarea unei structuri rutiere noi pe ultimii 500 m ai drumului judetean.

A fost reamenajata si trecerea la nivel cu calea ferata, prin montarea de dale elastice si indicatoare rutiere, iar la intersectia cu DN6 a fost construit un sens giratoriu. Valoarea totala a investitiei se ridica la peste 7,8 milioane de lei. Lucrarile au fost realizate de asocierea PORR Construct si proiectantul Eurocerad International.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006859 (s)