News Flash:

Poate incepe santierul pentru maternitatea Spitalului Judetean Timisoara. Investitie de 64,3 de milioane de lei

21 Iulie 2021
633 Vizualizari | 0 Comentarii
maternitate timisoara

Poate incepe santierul pentru noua maternitate care se construieste langa Spitalul Judetean din Timisoara. Au fost mutati arborii, zona a fost imprejmuita cu garduri, amplasamentul a fost predat, iar miercuri consilierii judeteni au aprobat in plenul institutiei devizul general actualizat la faza de Proiect Tehnic si contributia institutiei. 64,3 milioane de lei va fi investitia in noua cladire de Obstetrica si Ginecologie.

 

Pot incepe lucrarile la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, dupa ce miercuri consilierii judeteni au aprobat in plenul institutiei devizul general actualizat la faza de Proiect Tehnic si contributia CJ Timis, pas premergator inceperii santierului.

In urma cu o saptamana a fost predat amplasamentul, zona a fost imprejmuita cu garduri si s-au mutat arborii. Noua cladire va fi amplasata pe terenul dintre Spitalul Judetean Timisoara si Casa Austria. Va avea o suprafata utila de 4.761 metri patrati.

64,3 milioane de lei pentru noua maternitate
64,3 milioane de lei este investitia pentru noua maternitate, dintre care cheltuieli pentru constructie si montaj reprezinta 44,4 milioane de lei. Conform contractului, maternitatea trebuie sa fie gata in doi ani de la inceperea lucrarilor.

Contractul de proiectare si executie a noii maternitatii a fost semnat cu constructorul, asocierea Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con, in luna iulie a anului trecut.

Maternitatea va avea compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si spitalizare de zi, terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda. Finantarea proiectului se face prin finantare nerambursabila printr-un proiect european Romania-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrica-ginecologie si neonatologie dintre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Pius Brinzeu Timisoara si Clinica de pediatrie din Szeged”), din bugetul de stat si contributie CJ Timis.

Lucrarile la maternitate, „in ritm de lucru alert”
Se vor lucrari „in ritm alert” pe acest santier, pentru ca maternitatea sa fie gata repede, asa cum au apreciat reprezentantii CJ Timis la predarea amplasamentului.

„Pentru mentinerea unui ritm alert de lucru, Consiliul Judetean Timis vizeaza simultan mai multe planuri de actiune si monitorizeaza cu atentie progresele inregistrate. Prezent la vizita de lucru, administratorul judetului, Marian Vasile, a atras atentia tuturor partilor implicate asupra nevoii de corelare a eforturilor si de realizare cat mai rapida a constructiei”, spun reprezentantii CJ Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008450 (s)