News Flash:

Strazi, curti si subsoluri inundate si gospodarii fara curent electric dupa o ploaie torentiala, in Timis

20 Iulie 2021
703 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii timisoara

S-au rupt norii si a plouat torential, luni seara, in Timis. Pentru zona de est a judetului, meteorologii au emis chiar un Cod Rosu de vreme rea, iar la Lugoj si in localitatile invecinate au cazut chiar si 40-50 l de apa pe metru patrat.

Ploile abundente au inundat mai multe strazi din Lugoj, unde si canalizarile au fost colmatate. Pompierii au fost chemati sa intervina pentru evacuarea apei pe strazile Corneliu Coposu si Cernei, dar si pe strazile Bistrei si Comuna din Paris, unde locuitorii au avut nevoie de ajutor pentru a scoate apa din curti si din subsoluri.

„In urma avertizarii meteo Cod Rosu din data de 19.07.2021, ora 20:42, pentru 20 localitati din zona central-estica a judetului Timis, s-au dispus următoarele măsuri:
– A fost transmis mesaj prin RO-Alert;
– s-a dispus activarea Grupei Operative şi creşterea capacității operaționale Nivel IV la Detaşamentul Lugoj;
– Au fost trimise în sprijin din Timişoara 2 autospeciale, 2 motopompe şi 4 electropompe, 8 subofițeri.
În prezent se actionează la 5 intervenții la inundații curți, subsoluri şi o degajare copac căzut pe Dn 68 A”, transmit reprezentantii ISU Banat.

Din cauza vantului puternic, mii de oameni au ramas fara curent electric. Sunt afectati de pene de curent o parte dintre locuitorii din Izvin, Tapia, Poganesti, Recas, Ianova, Herneacova, Cebza, Petroman, Macedonia, Ghiroda, Giarmata Vii, Remetea Mare si Bucovat.

Cu toate ca in Timisoara nu a plouat torential, a fost nevoie de interventia pompierilor pentru indepartarea unei crengi ce a cazut pe liniile de tramvai.

„In contextul avertizarii de Cod Rosu fenomene meteo periculoase, am fost solicitati sa intervenim la un numar de 10 situatii de urgenţa. Noua interventii în municipiul Lugoj, pe strada C.Coposu – inundatie strada pe o lungime de aproximativ 800 m, 12 subsoluri de bloc inundate si 2 garaje inundate. 

De asemenea, pe Calea Buziaşului se actioneaza pentru refularea apei de pe holul unui bloc de locuinte, aprox.10 cm adâncime. Sunt afectate la parterul blocului 8 apartamente (garsoniere). Se lucreaza pentru evacuarea apei la doua beciuri şi o curte.
A fost degajat un copac cazut pe Dn 68 A si o creanga de pe liniile de tramvai, in Timişoara, str.1 Decembrie„, au transmis reprezentantii ISU Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)