News Flash:

Alegeri reluate la PNL Timisoara, in 31 iulie. Sanctiuni pentru Ambrus si Cocean, BPJ cere suspendarea deputatului Chira

16 Iulie 2021
613 Vizualizari | 0 Comentarii
sigla PNL

Noi decizii la PNL Timis, dupa sedinta Biroului Politic Judetean de joi si dupa scandalul de la alegeri. S-a decis inceperea procedurii de suspendare a unor drepturi pentru trei membri implicati in scandalul de la alegerile din 3 iulie. Este vorba despre Raul Ambrus, Liviu Cocean si Claudiu Chira. Deputatul Chira e la mana conducerii nationale a partidului. S-a stabilit si data alegerilor, atat la Timisoara, cat si la judet.

Conducerea PNL Timis a decis, joi, inceperea procedurii de suspendare a unor drepturi detinute in calitate de membru al PNL pentru o perioada de sase luni pentru „trei membri care au actionat impotriva Statutului PNL si a deciziei de amanare a alegerilor organizatiei municipale din 3 iulie 2021”, transmite PNL Timis.

Comitetul Director Judetean al PNL Timis, forul de conducere care poate lua aceasta decizie, conform statutului PNL, va decide daca consilierul local Raul Ambrus si consilierul judetean Liviu Cocean vor fi suspendati pentru sase luni din partid.

„In ceea ce il priveste pe deputatul Claudiu Martin Chira a fost votata trimiterea propunerii de suspendare catre forurile abilitate de la nivel national”, mai transmite PNL Timis.

Biroul Politic Judetean interimar a aprobat, tot joi, si cele 18 decizii de suspendare a unor drepturi detinute in calitate de membri ai PNL, pentru sase luni, conform hotararilor luate in sedinta Biroului Politic Local interimar al PNL Timisoara de marti, 13 iulie.

Este vorba despre Adrian Aldea, Adrian-Razvan Almajan, Marius Balba, Flavius Balba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Catalin Iapa, Madalin Gheorghe, Darius Maris, Cristian Miclaus, Mirel Pop, Vasile Ruset, Alin Sirbu si Andrei Savulescu.

Noi date pentru alegeri

BPJ a stabilit si cand vor fi reluate alegerile la PNL Timisoara. Vor avea loc in 31 iulie, iar la PNL Timis vor fi in 7 august.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru CCL PNL Timisoara este 24 iulie, iar pentru CCJ PNL Timis este 31 iulie. Candidaturile se pot depune la sediul PNL Timis, str. Gheorghe Lazar nr. 1, sau pe email la adresa office.pnltimis•gmail.com.

Va reamintim, scandalul din PNL a izbucnit in 3 iulie, cand la conferinta municipala s-a chemat inclusiv politia pentru a face ordine. Pentru functia de presedinte al PNL Timisoara au candidat consilierul local Raul Ambrus si viceprimarul Cosmin Tabara, conducerea judeteana a partidului aratandu-si din start sustinerea pentru Tabara.

Tensiunile s-au format cu cateva zile inainte de alegeri, cand unii din tabara lui Ambrus s-au plans ca au disparut de pe listele de delegati. Au mers totusi la alegeri, dar au fost asteptati de agenti de paza la intrare. In urma scandalului, presedintele interimar al PNL Timis, Alin Nica, a anuntat ca acestea se amana, parasind sala impreuna cu candidatul Cosmin Tabara. Votarea a continuat insa, iar Raul Ambrus s-a anuntat rapid presedinte al PNL Timisoara. Numai ca sefii de la judet au numit apoi un nou birou interimar la PNL Timisoara, care nu este recunoscut de Ambrus. Cel mai probabil, scandalul va continua.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006661 (s)