News Flash:

Drumul de legatura intre Autostrada A1 si DN 69 Timisoara – Arad, la stadiul de 20%

7 Decembrie 2022
273 Vizualizari | 0 Comentarii
drdp


Este mobilizare redusa pe santierul drumului de legatura dintre DN 69 Timisoara – Arad si Autostrada Vestului (A1), anunta DRDPT Timisoara printr-o postare pe Facebook.


La inceputul lunii decembrie, pe santierul drumului de legatura A1 – DN 69 Timisoara – Arad, stadiul de executie este de circa 20,2%, a anuntat DRDP Timisoara 

„In noiembrie, au fost finalizate lucrarile in vederea descarcarii de sarcina arheologica, s-au executat lucrari la viitoarele pasaje si podete, precum si aprovizionare cu armaturi, balast si piatra sparta. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, nu s-au realizat lucrari la terasamente”, spun cei de la DRDP Timisoara. 

Obiectivul general al proiectului este realizarea conexiunii autostrazii cu Timisoara si alte drumuri nationale si judetene conexe, in vederea descarcarii traficului rutier de pe autostrada Arad – Timisoara (in zona Sanandrei). 

Drumul va avea 10 kilometri, doua poduri noi, sase pasaje si trei noduri rutiere. 

Lucrarile ar trebui sa fie gata  pana la finalulul anului 2023, insa pana acum termenele nu au fost deloc respectate. 

Cei de la Todini Construzioni Generali s-au pus pe treaba pe santierul viitorului drum de legatura doar dupa ce au primit certificat negativ de la CNAIR, riscand si rezilierea contractului. 

Ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, a descins, in 26 august, pe santierul drumului de legatura dintre DN 69 Timisoara si autostrada. Ministrul a fost extrem de nemultumit de stadiul lucrarilor, motiv pentru care antreprenorul italian Todini Costruzioni Generali a primit „cartonas galben”, pentru ca mai mult s-a stat decat s-a lucrat.

„Am vrut sa vad modul in care lucreaza compania la aceasta investitie a CNAIR-ului. Au progres fizic de aproximativ 15%, pot sa spun un lucru bun - ca in ultima perioada exista mobilizare, s-au angajat ca ritmul de progres lunar sa fie in jur de 7%, ceea ce e un ritm bun. In acest moment nu-i mai opreste nimic sa lucreze. Lucrurile au intrat pe fagasul normal astfel incat anul viitor sa avem aceasta lucrare”, a declarat atunci Sorin Grindeanu.  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005234 (s)