News Flash:

Dragnea, in scrisoarea catre BNR: "Ati indus o stare de neincredere in Guvern" / Replica Bancii Nationale

4 Mai 2018
858 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea1

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a facut publica, vineri, corespondenta pe care a purtat-o cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in scrisoarea sa sustinand ca membrii conducerii BNR au indus la nivelul mediului economic o stare de neincredere in Guvern.


„Politica monetara, atributia exclusiva a BNR, reprezinta o componenta esentiala a mix-ului de politici macroeconomice promovat pentru asigurarea unei dezvoltari economice accelerate, dar sustenabile si de durata. In acest sens, consider ca politica monetara trebuie sa se armonizeze cu politicile gvernamentale. Din acest punct de vedere imi exprim ingrijorarea fata de masurile intreprinse la inceput de an de catere BNR si care, in opinia mea, nu reprezinta cea mai potrivita cale de coordonare a politicilor macroeconomice”, arata Liviu Dragnea la inceputul scrisorii sale catre Consiliul de Administratie al BNR.

El mai apreciaza ca o politica monetara adecvata trebuie configurata in raport cu politica fiscal-bugetara si, in general, cu politicile guvernamentale stabilite prin programul de guvernare, fara a se pune semnul intrebarii asupra capacitatii Guvernului de a implementa masurile asumate sau de a indeplini prevederile legilor bugetare.

„O politica monetara bazata pe neincredere si pe maximizarea unor riscuri potentiale nu este in opinia mea o politica favorabila cresterii economice sustenabile si poate duce in final la rezultate contrare celor asteptate. Aceste rezerve pe care le am cu privire la fundamentarea si pertinenta masurilor intreprinse in ianuarie si februarie sunt determinate de comunicarile dvs. publice, inclusiv de minuta sedintei de politica monetara a Consiliului de Administratie al BNR din 7 februarie 2018. Se mentioneaza in documentul citat faptul ca membrii CA au remarcat <>. In aprecierea mea, intr-o institutie publica asemenea remarci nu isi au locul la mai putin de o luna de aplicare a politicii bugetare configurate prin Legea bugetului de stat nr. 3/2018”, a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005245 (s)