News Flash:

Sfat important de la nutritionistul Mihaela Bilic: “Tristetea nu se trateaza cu mancare!”

4 Mai 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
mihaela bilic mancare

De cate ori nu te-ai refugiat in mancare, pentru a ascunde suferinta interioara? De cate ori nu credeai ca este poate cea mai buna forma de a evada?


Mihaela Bilic a tras niste semnale de alarma, care pe noi, personal, ne-au pus pe ganduri!
“Nu suntem invatati sa ne identificam emotiile si sa le traim in mod optim. Trebuie sa invatam sa le lasam sa treaca. Daca esti trist, iesi undeva ca sa nu mai fii, daca esti furios, calmeaza-te! Nu anihilati emotiile negative cu mancare. Din copilarie suntem tratati cu mancare: copilul plange, parintele ii da de mancare. Mancarea da o stare de bine pe moment, insa se creeaza o relatie defectuoasa. Daca esti trist, mananci, daca esti vesel mananci”, spune Mihaela.

Trebuie sa recunoastem cu totii ca devine un obicei a manca la suparare
“Suntem excesiv de rasfatati. Cum avem o stare mai proasta, avem aceasta tendinta de a ne rasfata cu o gustare. Mancarea inseamna calorii, inseamna un aport caloric de care nu avem nevoie…” Toate acestea combinate cu sedentarism, scaderea ratei metabolice, etc. sunt responsabile de cele 2, 3 masuri in plus la haine. Si de multe deziluzii…

Nu este foarte usor sa identificam si sa recunoastem in fata noastra si cu atat mai greu in fata celorlalti ca avem probleme  de acest gen
Insa daca analizam garberoba din ultimii 3 ani si observam pe acelasi raft haine S, M si L – cel mai probabil am experimentat jocurile dietelor de slabit.  “Este ca si cum te-ai juca cu respiratia, asa e si cu foamea”, mai spune dr. Bilic. ”Respiri mai adanc, mai superficial, daca te joci iti si tii respiratia. Te poti juca pret de cateva minute. Cu foamea, jocul poate dura ani…”

“Am transformat totul in actiuni rationale. Sa ne alimentam cu mancare tine de instinct! Nu ar trebuie sa ne preocupam atat de mult de ceea ce mancam! Mancarea nu trebuie sa fie centrul existentei noastre! Sa nu petrecem mai mult de 20 la suta din timpul liber cu gandul la mancare!”


Ce parere are Mihaela despre modul in care se vorbeste de bine sau nu, despre anumite mancaruri?
“Nu poti sa inzestrezi toate mancarurile cu virtuti. Poate deveni periculos sa le promovezi excesiv. La un moment dat habotnicii pot manca doar acel aliment. Oamenii cred prea mult in puterea miraculoasa si vindecatoare a alimentelor, nici nu ne pot imbolnavi, dar nici vindeca.”

Tu te numeri printre cei care mananca la suparare? Te acuzi pentru asta? Ce parere ai despre argumentarile Mihaelei Bilic? secretele.com

 


mancare mihaela bilic rasfatati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006289 (s)