News Flash:

Digitalizare si medicina personalizata. Propunerile Spitalului Judetean Timisoara pentru sistemul medical

16 Mai 2022
390 Vizualizari | 0 Comentarii
Spital Judetean

Echipa medicilor de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara a prezentat Academiei de Stiinte Medicale din Romania mai multe masuri care ar putea fi introduse drept bune practici in sistemul medical. Printre acestea se regasesc imbunatatirea relatiei pacient- medic si digitalizarea spitalelor.
 
 
Trei masuri au fost propuse de echipa de la Spitalul Judetean din Timisoara. Una dintre ele sustine medicina personalizata, care pune pacientul in prim-plan.

„Colegii nostri au propus trei noi politici publice de sanatate si va fi important, pentru intreg segmentul sanitar din Romania, ca acestea sa fie integrate si aplicate la nivel national. De pilda, cel care sustine medicina personalizata va transforma din temelii procesul relational medic-pacient mai ales in contextul in care sistemul de sanatate va fi cat de curand digitalizat. Pacientul este pus in prim plan intr un mod foarte personal astfel incat va avea acces la o structura ferma si strict individualizata, ce va permite medicului sau de familie sau celui curant sa determine in avans o predispozitie anume la o afectiune, cu strategia terapeutica aferenta. Este, daca vreti, o alta fateta a preventiei in sanatate calibrata la ultimele cercetari in medicina si la tehnologia cea mai avansata” declara managerul SCJUT, Dr. Sorin Barac.

Medicii au sustinut si extinderea retelei de angiografe la nivel national, dat fiind faptul ca acesta permite diagnosticarea precisa si aplicarea tratamentului adecvat bolilor cardiovasculare.

„Prin angiografie au fost salvate de la amputatie membre bolnave si pacientii au reluat cursul firesc al vietii lor. In plus, procedura aplicata la scara mai mare poate duce la scaderea mortalitatii”, mai spune managerul Sorin Barac.

Alaturi de dotarea spitalelor, medicii atrag atentia asupra nevoii urgentarii procesului de digitalizare in sanatate, ceea ce implica organizarea sistemului informational si folosirea aplicatiilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004317 (s)