News Flash:

Decizie CNSU: Timisoara scapa deocamdata de carantina de noapte, iar vaccinatii vor putea iesi si noaptea din case

23 Septembrie 2021
394 Vizualizari | 0 Comentarii
Timisoara

Se schimba masurile anti-Covid, dar si incidenta de la care se instituie carantina de weekend. Timisoara va scapa de masura dupa ultimele modificari, care precizeaza ca circulatia va fi restrictionata in weekend doar la pragul de 6 la mie. Copiii de pana la 12 ani nu vor mai trebui sa se testeze anti-Covid. De masura carantinei de weekend scapa si Girocul, Dudestii Noi, Giulvaz, Dumbravita, Ghiroda, Padureni, Sacosu Turcesc si Parta.
 
 
Timisoara scapa momentan de carantina dupa ultimele modificari pe plan national, care reglementeaza trecerea in carantina de weekend la incidenta de 6 la mie. Persoanele care au certificat verde vor putea iesi din casa si de la acest prag, prin introducerea unei noi exceptii. In plus, copiii pana in 12 ani nu mai trebuie testati pentru a participa la anumite evenimente.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat Hotararea numarul 73 prin care se propune stabilirea unor masuri necesar a fi aplicate in contextul pandemiei de COVID-19. Principalele modificari propuse prin acest proiect de hotarare vizeaza:

  • cresterea pragului incidentei cumulate la 14 zile de la care se aplica masura interzicerii circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in zilele de vineri, sambata si duminica, de 4/1.000 de locuitori in prezent la 6/1.000 de locuitori
  • cresterea pragului incidentei cumulate la 14 zile de la care se aplica masura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, de 4/1.000 de locuitori in prezent la 6/1.000 de locuitori cu mentinerea exceptiilor in vigoare:
  • cresterea varstei pana la care copii sunt exceptati de la obligatia prezentarii rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activitati unde accesul este permis sub aceasta conditie, de la 6 ani la 12 ani.
  • delimitarea, la nivelul centrelor comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, astfel incat sa poata fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate si trecute prin boala
  • introducerea unei noi exceptii de la interdictia deplasarii in afara locuintei la nivelul localitatilor unde incidenta cumulata la 14 zile depaseste pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada indeplinirii acestei conditii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

A fost scandal si pe plan local dupa ce Timisoara a fost primul oras din tara in care se aplica carantina de noapte. Primarul Timisoarei Dominic Fritz a cerut Guvernului eliminarea restrictiilor pentru cei vaccinati. Primarul a mai motivat si ca economia locala ar fi din nou afectata, iar la Timisoara a fost mobilizare in ceea ce priveste posibilitatea de vaccinare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006486 (s)