News Flash:

Cum a fost prins Sorin Oprescu in Grecia. Fostul edil al Capitalei se ascundea si spera ca scapa de pedeapsa cu inchisoare

18 Mai 2022
570 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Oprescu

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu - condamnat definitiv vineri la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie si dat in urmarire de catre Politia Romana dupa ce a fugit din Romania - a fost prins marti la Atena si se afla in custodia autoritatilor elene

Politia Romana a anuntat, oficial, ca Sorin Oprescu a fost prins la Atena:

"La data de 17 mai a.c., in urma activitatilor investigative si de cooperare politieneasca, efectuate de Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia Operatiuni Speciale, Directia de Investigatii Criminale, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, in colaborare cu Centrul SELEC si politistii greci, coordonati de seful ENFAST din Atena, au depistat, in zona orasului Atena, un barbat, de 70 de ani, urmarit la nivel international.
Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, dupa ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsa cu inchisoarea, de 10 ani si 8 luni inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, abuzul in serviciu si spalarea banilor.
Cel in cauza a fost condus la sediul autoritatii judiciare competente, in vederea confirmarii si punerii in executare a mandatului".
Sorin Oprescu era inclus de Politia Romana pe lista persoanelor urmarite, iar pe numele lui era emis mandat european de arestare, dupa ce nu a fost gasit de politisti si nici nu s-a predat pentru a fi incarcerat.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani si 8 luni de inchisoare, fiind acuzat ca a primit, in septembrie 2015, la locuinta sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, fost director al Administratiei Cimitirelor, bani care ar proveni din coruptie. In prima instanta, primise 5 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Decizia a fost pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti dupa mai bine de 6 ani de procese, dosarul trimis in judecata de DNA in noiembrie 2015.

Astfel, Oprescu a primit 6 ani si 6 luni inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat, in varianta agravata, 6 ani inchisoare pentru luare de mita, 3 ani inchisoare pentru abuz in serviciu, 3 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de spalarea banilor. Dupa contopirea pedepselor, instanta aplica pedeapsa inchisorii cea mai grea - 6 ani si 6 luni inchisoare, la care adauga sporul obligatoriu de 4 ani si 2 luni inchisoare, urmand ca fostul primar al Capitalei sa execute pedeapsa rezultanta de 10 ani si 8 luni inchisoare. Din aceasta pedeapsa va fi dedusa perioada retinerii, arestarii preventive si arestului la domiciliu de la data de 6.IX.2015 la data de 14.I.2016, inclusiv.

In 13 mai 2019, Sorin Oprescu fusese condamnat de Tribunalul Bucuresti la 5 ani si 4 luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita, constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu. Decizia a fost atacata atat de fostul primar, care a solicitat sa fie achitat, dar si de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsa mai mare.

Instanta a mai dispus confiscarea speciala de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei si de 9.500 euro.

De asemenea, magistratii au decis confiscarea extinsa a imobilului situat in municipiul Bucuresti, str. Herastrau, cumparat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

In plus, a fost mentinut sechestrul asigurator asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casa, in suprafata de 526 mp si teren in suprafata de 895 mp, apartinand lui Sorin Oprescu, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005811 (s)