News Flash:

Crezi ca daca iti pregatesti broccoli, mananci sanatos? Daca nu il prepari corect, e degeaba

23 Ianuarie 2018
1295 Vizualizari | 0 Comentarii
broccoli

Broccoli are cateva proprietati uimitoare. Este o crucifera care lupta cu cancerul. Daca il fierbeti, isi pierde toti nutrientii. Daca si dumneavoastra pregatiti broccoli prin fierbere, este momentul sa schimbati metoda. Asa isi pierde toti nutrientii.

Broccoli abunda in vitamineVitamina B12, B6, vitamina C. Prin fierbere, toate vitaminele si nutrientii se pierd, inclusiv cele care lupta cu cancerul, ca de exemplu, glucozinolati. Vitaminele solubile vor colora apa in care fierbeti broccoli, dar nu este o idee buna sa beti aceasta apa, doar daca ati cumparat leguma bio, intrucat si pesticidele se transfera in apa. Legumele bio sunt insa mult mai scumpe.

Cea mai buna varianta de a pregati broccoli este sa il inabusiti. Expertii spun ca prin metoda la abur se pastreaza toate calitatile legumei. Cel mai usor este sa il puneti intr-un castron la microunde, acoperit cu o alta farfurie, 3 minute. Asta daca nu aveti steamer.

Taiati broccoli in bucati, pentru a se patrunde. Adaugati putina apa, acoperiti si introduceti in cuptorul cu microunde. Dupa 3 minute, veti avea un broccoli inabusit, sanatos si gustos. Daca nu va place la cuptorul cu microunde, folositi metoda clasica de inabusire, la bain marie, adica la baia de abur. Asa nu se va fierbe, iar gustul va fi fabulos.

Mare grija insa. Pentru a fi o masa sanatoasa, nu adaugati sosuri pline de calorii. E suficient sa condimentati cu sare si piper si sa stoarceti jumatate de lamaie. Este garnitura ideala pentru un fel principal, nutritiv si usor. Acompaniaza cu succes orice tip de peste sau de carne.

Si nu uitati, verde inseamna sanatate.


broccoli vitamine vitamina vitaminele nutrientii glucozinolati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004576 (s)