News Flash:

Consiliul Judetean Timis a demarat lucrarile de reparatii si intretinere a drumurilor aflate in administrare

4 Aprilie 2018
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
asfalt

 Consiliul Judetean (CJ) Timis a demarat, miercuri, lucrarile de asfaltare, reparatii si intretinere a drumurilor pe care le administreaza, dupa ce angajatii institutiei au inventariat tronsoanele pe care sunt necesare astfel de interventii. 

"Avand in vedere necesitatea intretinerii tuturor drumurilor judetene, de astazi am demarat lucrarile la soseaua care face legatura intre Timisoara si autostrada (DJ 691). Fiind unul dintre cele mai circulate drumuri din judet, acesta este primul care a intrat in reparatii. Vremea este buna, astfel ca in continuare firmele cu care CJ are contracte vor executa toate lucrarile necesare pe intreaga retea de drumuri", a declarat miercuri presei presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra. 

Administratia judeteana are in derulare zece proiecte de modernizare a drumurilor judetene prin Programul National de Dezvoltare Locala, in aceasta perioada desfasurandu-se proceduri de achizitie publica pentru desemnarea firmelor care vor realiza proiectele tehnice. 

"In prezent se afla deja in evaluare ofertele depuse pentru cinci din cele zece proiecte de modernizare, asfaltare sau extindere a tot atator drumuri judetene (...). Valoarea totala estimata a celor zece proiecte finantate de Guvernul Romaniei se ridica la aproape 120 de milioane de lei la care se adauga aproape 30 de milioane de lei cofinantarea asigurata de Consiliul Judetean", anunta recent Calin Dobra. 

Cele cinci proiecte aflate in curs de evaluare vizeaza modernizarea DJ 572 intre localitatea timiseana Lucaret - limita judetul Arad, sporirea capacitatii de circulatie pe DJ 609 D, asfaltarea DJ 593 A - pe sectorul dintre localitatile Sanmartinu Sarbesc - Sanmartinu Maghiar, asfaltarea DJ 609 intre localitatile Valea Lunga Romana - Cliciova si asfaltarea DJ 592 B intre localitatile Sipet - Folea. 

Pentru anul 2018, bugetul alocat de Consiliul Judetean Timis lucrarilor la drumurile judetene - sectiunea de functionare si dezvoltare este de aproape 99 de milioane de lei, pentru lucrari de reparatii sunt alocati 20 de milioane de lei, iar pentru investitii suma ajunge la peste 78 de milioane de lei, din care 30 de milioane de lei din fonduri proprii, iar restul provin din Programul National de Dezvoltare Locala. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007849 (s)