News Flash:

Cozi de peste 20 de kilometri. Soferii de camioane asteapta pana la 14 ore pentru a trece granita in Ungaria

3 Aprilie 2018
983 Vizualizari | 0 Comentarii
tir la vama

Coloane de camioane lungi de peste 20 de kilometri s-au format la punctele de trecere a frontierei Nadlac II si Varsand, din judetul Arad, pe sensul de iesire din tara, la granita cu Ungaria, iar soferii asteapta pana la 14 ore pentru a li se verifica documentele, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit aplicatiei online dezvoltata de Politia de Frontiera Romana, care monitorizeaza traficul la granita, timpii de asteptare la punctul de trecere a frontierei Nadlac II, din judetul Arad, au crescut la 420 de minute, pe sensul de iesire din tara pentru camioane.

De asemenea, timpii de asteptare la vama Varsand, tot din judetul Arad, au crescut de la 500 de minute la 800 de minute, marti la pranz. Soferii de camioane au postat pe retelele de socializare fotografii si filmulete cu coloanele formate si spun ca acestea au o lungime de peste 20 de kilometri.

Totodata, la Nadlac I, timpii de asteptare sunt de 60 de minute, la vama Bors, din judetul Oradea, timpii de asteptare au crescut la 330 de minute, iar la vama Petea, din judetul Satu Mare, se asteapta 240 de minute.
Coloanele de camioane s-au format, marti, pe sensul de iesire din tara, ca urmare a faptului ca in perioada Pastelui Catolic, traficul pentru vehiculele de transport marfa a fost restrictionat pe teritoriul Ungariei. Traficul a fost reluat incepand de luni seara, de la ora 23.00.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Politia de Frontiera Romana, in primele zece ore de la ridicarea restrictiilor, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a Romaniei aflate pe raza judetelor Arad, Bihor si Satu Mare, s-au efectuat formalitatile de frontiera pentru un numar de aproximativ 4.000 de automarfare, din care aproximativ 3.100 pe sensul de iesire din tara.

“Mentionam ca timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de politistii de frontiera romani, se pastreaza in media de 2-5 minute/camion. Politistii de frontiera romani efectueaza formalitatile de frontiera impreuna cu autoritatile ungare, sens in care se tine permanent legatura cu acestea in vederea stabilirii unor masuri comune, astfel incat, controlul de frontiera sa se desfasoare operativ (ex. folosirea la capacitate maxima a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor). A fost marit numarul arterelor de control la automarfare, pe sensul de iesire, astfel in P.T.F. Nadlac II sunt deschise sase fluxuri de control, la P.T.F. Bors trei, iar la P.T.F. Nadlac si Varsand cate doua fluxuri”, arata Politia de Frontiera.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005915 (s)