News Flash:

CJ Timis da bani pentru o centrala proprie la Spitalul Judetean, dupa oprirea gazului. Paturi si aer conditionat, solutii de moment

27 Octombrie 2021
328 Vizualizari | 0 Comentarii
spital

Consiliul Judetean Timis ia masuri dupa ce la Timisoara s-a oprit robinetul de gaz, iar mai multe spitale au ramas fara caldura si apa calda. Spitalul Judetean va primi bani pentru o centrala proprie, iar intre timp in saloane si in sectiile de terapie intensiva se vor folosit paturi si sisteme de aer conditionat.
 
CJ Timis va aloca 750.000 de lei prin rectificare bugetara in plenul de miercuri pentru amenajarea unei centrale proprii la Spitalul Judetean Timisoara. Intre timp, bolnavii vor primi paturi, cei de pe ATI paturi electrice, iar saloanele vor fi incalzite cu aer conditionat.

„Am avut o sedinta a unei celule de criza ad-hoc in urma anuntului facut de Primaria Timisoara in ceea ce priveste sistarea cu energie termica a tuturor abonatilor Colterm. In cadrul sedintei de criza, cu privire la ce putem face la Spitalul Judetean ca pacientii si cadrele medicale sa nu aiba de suferit am analizat variantele de lucru. Pe termen scurt am hotarat cu domnul manager sa punem in functiune aparatele de climatizare pentru a da un raspuns imediat si sa rezolvam termen de 2-3 zile situatia caldurii, iar pe termen lung sa ne concentram pe o solutie alternativa la incalzirea Colterm, realizarea unei centrale proprii de incalzire. Astfel maine vom avea rectificare aici la CJ Timis si vom aloca suma de 750.000 de lei pentru a demara procedurile de urgenta in vederea realizarii de acestei lucrari la spitalul Judetean si in cel mai mic interval de timp sa avem o solutie la Judetean si sa nu mai depindem de Colterm”, a declarat Alin Nica, presedintele CJ Timis.

In plus, Nica ii solicita primarului Timisoarei o sedinta de urgenta a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta pentru a gasi solutii la celelalte institutii afectate de intreruperea caldurii si apei calde.

„Ii solicit primarului Dominic Fritz al Timisoarei sa convoace de urgenta CLSU in vederea declararii starii de alerta locale in baza OUG 21/2004 pentru a putea facilitate toate procedurile in vederea realizarii unui raspuns de catre noi si celelalte institutii implicate care sufera in aceasta situatie si sa reusim sa venim cu solutii pentru cetateni”, a mai precizat Nica.

Spitalul Judetean Timisoara dispune de spatiu pentru amenajarea unei noi centrale, fiind nevoie de bani pentru instalatii si proiectarea ei. Vechea centrala a spitalului este nefolosita din 2006.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)