News Flash:

Ce tara a introdus serviciul militar obligatoriu pe fondul razboiului dintre Rusia si Ucraina

6 Iulie 2022
486 Vizualizari | 0 Comentarii
armata

Ministrul leton al apararii, Artis Pabriks, a anuntat marti restabilirea serviciului militar obligatoriu, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Rusia vecina si al razboiului din Ucraina, transmite AFP.
„Actualul sistem militar al Letoniei si-a atins limitele. In acelasi timp, nu avem niciun motiv sa credem ca Rusia isi va schimba comportamentul", a declarat Pabriks presei.

Letonia a renuntat la serviciul militar obligatoriu dupa aderarea la NATO. Din 2007, armata membrului baltic al UE este formata din soldati de cariera si din voluntari din Garda Nationala care servesc in infanterie cu jumatate de norma la sfarsit de saptamana.

Tara cu mai putin de doua milioane de locuitori, care se invecineaza cu Belarus si Rusia, are in prezent doar 7.500 de soldati activi si membri ai Garzii Nationale, sustinuti de 1.500 de soldati NATO.

Potrivit lui Pabriks, serviciul militar obligatoriu, care se va aplica doar barbatilor, va fi restabilit in 2023.

Gatis Priede, membru al Garzii Nationale, a salutat decizia, „cea mai buna veste" care, potrivit acestuia, ar fi trebuit sa fie luata atunci cand Rusia a anexat Crimeea in 2014.

„Este ceea ce trebuie facut: sa formam mai multi rezervisti pentru armata noastra si pentru forta globala a NATO, care inca lipseste cu desavarsire in nordul Europei si in regiunea baltica", a declarat el pentru AFP.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005999 (s)