News Flash:

Franta: Peste 200.000 de cazuri Covid in ultimele 24 de ore

6 Iulie 2022
317 Vizualizari | 0 Comentarii
laborator covid

Numarul cazurilor Covid-19 in Franta „ar trebui sa depaseasca lejer 200.000” in ultimele 24 de ore, a anuntat marti ministrul francez al Sanatatii, François Braun, in timpul unei audieri la Adunarea Nationala, relateaza AFP.


Al saptelea val epidemic „creste in ultimele zile” si „am inregistrat in medie aproximativ 120.000 de cazuri (pe zi) in ultima saptamana, cu un numar de cazuri care ar trebui sa depaseasca usor 200.000 in aceasta seara”, a spus Braun la inceputul unei discutii despre proiectul de lege „supravegherea securitatii sanitare”.

 

Cat de infectioasa poate deveni o subvarianta a coronavirusului?
„Daca vor exista variante capabile sa inlocuiasca BA.5, ceea ce nu este usor, tendinta va fi o capacitate crescuta de infectare, dar nu dincolo de anumite limite, pentru ca aceasta proteina nu poate suporta atat de mult”, explica el.

„Cand este izolata, varianta BA.2.75 pare sa aiba o capacitate mai mare de a se sustrage raspunsului imunitar oferit de anticorpi. Dar este prea devreme pentru a trage concluzii”, mai spune Maga.

Acesta subliniaza un aspect care pare a fi tot mai important in cursul pandemiei:

„Ceea ce vedem in evolutia SARS-CoV-2 este ca toate variantele pe care le analizam par sa urmeze aceeasi linie evolutiva: optimizarea interactiunii cu receptorul pe de o parte si minimizarea interactiunii cu anticorpii pe de alta parte”.

„Dar din punct de vedere clinic lucrurile stau altfel: nu pare ca aceasta capacitate crescuta [de infectare] sa fie insotita de o boala mai acuta. Toate acestea au o explicatie de baza: marea diferenta este cine este vaccinat si cu cate doze”, afirma virusologul italian.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004444 (s)