News Flash:

Ce rol are lectura în dezvoltarea unui bebeluș? Răspunsul... la doar un cod reducere Cărturești ... distanță

15 Octombrie 2021
398 Vizualizari | 0 Comentarii
cod reducere carturesti

Literatura pentru copii a luat un avant considerabil în ultimii ani, părințîi înțelegând importantă ei prin prisma faptului că ii permite copilului să-și hrănească imaginația, să-și îmbogățească vocabularul, să viseze, să-și dezvolte treptat capacitatea de a gândi singur, cu alte cuvinte, de a câștiga o autonomie reală și de a se construi astfel că un mic „individ”. Încercăm și noi să contribuim la proces, oferindu-va un cod voucher cărturești la achizia de cărți pe site.

Bebelușîi adoră cărțile, fie că le mestecă, le mâzgălesc, le rup, le citesc iar și iar! Ce rol joacă lectură în dezvoltarea lor?

Un prim contact esențial de la o vârstă fragedă

Studiile au arătat că cititorii adulți sunt cei care au luat contact cu cărțile de la o vârstă fragedă. Și, dintr-un motiv întemeiat, de la 9 la 10 luni, bebelușul este capabil să stabilească o relație între sunetul pe care îl aude și semnificația care i se atribuie, chiar dacă nu vorbește încă. Datorită cărților care le sunt prezentate și citite, copilul mic are o nouă oportunitate de a se familiariza cu limba, ritmul și sunetele sale.

„Scufundarea” în limba vorbită este un pas fundamental pentru a trece apoi la limba scrisă. Editorii au înțeles acest lucru oferind tot mai multe cărți pentru bebeluși, oferta de luat în considerare cu un cod reducere cărturești. Și chiar dacă nu înțelege neapărat totul, copilul, grație ilustrațiilor, se străduiește să dea un sens acestora.

La vârsta în care copiii trebuie să arate lucruri și să le numească, cărțile devin un instrument excelent pentru deschiderea către lume. Adesea, acestea evocă lumea apropiată de bebeluș (mâncare, curățenie, părinți ...) în timp ce pun această realitate la distanță. Astfel, copilul se detașează treptat de nevoile sale și face primii pași în cultură.

La ce vârstă putem începe să le citim copiilor? Ar trebui să așteptăm până când vor începe să vorbească?

În niciun caz ! Puteți începe de la naștere. Citind cărți copiilor, ajungeți să „hrăniți” emoțional atât de intens acest ghemotoc la această vârstă încât nu va uită niciodată descoperirile făcute în brațele mamei.

Ce le oferă lectura?

Cărțile oferă copiilor o mare bucurie: o arată prin micii lor ochi rotunjite, prin dorința lor de a manipula acest obiect magic prin vocea mamei, tatălui, bunicii, bunicului. Acest lucru ajută la dobândirea acelui sentiment de securitate atât de necesar pentru dezvoltarea lor cognitivă.

De asemenea, le permite să descopere toată subtilitatea limbajului scris. Limba pe care o vorbim în viața de zi cu zi este un limbaj cu jumătate de cuvânt: propozițiile noastre sunt în mod regulat incomplete, destul de scurte, cuvintele pe care le folosim sunt adesea aceleași. Vorbim o limbă diferită de limba literară, mai structurată și mai bogată, permițând dezvoltarea neurologică. Descoperirea acestui limbaj de povestire de la început, într-un context relaxant și plin de iubire, fără nicio focusare pe vreun rezultat este fundamentală pentru a pregăti copilul pentru o învățare cu succes a limbajului scris. Acest lucru îl va face un copil încrezător dornic să învețe, iar pe noi dornici să va dăm o mâna de ajutor cu un cod reducere carturești.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005443 (s)