News Flash:

Ce au descoperit inspectorii pe lotul autostrazii Sebes-Turda care trebuia sa fie gata pentru receptia constructiei. Reactia CNAIR

9 Ianuarie 2018
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva

Mai multe neconformitati au fost constatate, marti, pe lotul 3 al Autostrazii Sebes-Turda, care are 12,5 kilometri si se intinde de la Aiud la Decea, in urma unei inspectii facute pentru receptionarea tronsonului, iar elementele pentru siguranta rutiera nu sunt intrunite.


Purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Serbanescu, a declarat, marti, presei, dupa inspectia pentru receptionarea lotului 3 al Autostrazii Sebes-Turda, ca anumite neconformitati descoperite in luna noiembrie 2017 s-au mentinut.

”Am constatat ca s-au mentinut anumite neconformitati descoperite si in luna noiembrie a anului trecut, ca atare, vom vedea si ce spun si celelalte doua echipe, pentru ca au fost trei echipe, practic, astazi in inspectie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranta rutiera si a treia echipa, noi impreuna cu presa, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. Dupa cate am vazut, exista aceste neconformitati, se va intruni comisia in dupa-amiaza aceasta, va studia inclusiv documentele si in functie de ce se va stabili se va decide daca se acorda sau nu receptia”, a spus Alin Serbanescu.
Constructorului i s-a pus in vedere sa remedieze deficientele constatate anul trecut, potrivit lui Serbanescu.

”Vorbim de exces de bitum, vorbim de probleme legate de rugozitate, adica de aderenta in sine a asfaltului, vorbim de elemente de planeitate executate neconform, care, din perspectiva circulatiei, pot crea probleme”, a completat Alin Serbanescu.

Intrebat de jurnalisti daca s-ar putea circula in siguranta, el a raspuns: ”Deocamdata sa spunem ca nu ne antepronuntam, dar elementele pentru siguranta rutiera consideram ca nu sunt intrunite in ceea ce priveste partea de drum”.

La inspectie a fost prezent si constructorul, care urmeaza sa dea explicatii in cadrul comisiei.

Serbanescu nu a putut preciza, in acest moment, daca se va face sau nu receptia, insa a spus ca cel tarziu pana in luna martie se va circula pe acest tronson.

”Pana in maxim luna martie, ca sa dau asa un termen realist, se va putea circula, in conditiile in care constructorul intelege ca nu se mai face rabat de la calitate in Romania, in conditiile in care nu cerem altceva sau alt tip de calitate decat cel care se practica in tarile europene”, a mai spus Serbanescu.

El a remarcat, pe parcursul inspectiei, ca drumul este denivelat in mai multe locuri.

”Exista solutii tehnice de remediere a acestor deficiente, dar ele presupun munca, un timp mai lung sau mai scurt, dar ele clar trebuie remediate”, a afirmat purtatorul de cuvant al CNAIR.

De asemenea, el a precizat ca lotul 4 este programat pentru o inspectie in luna februarie.

”Vom vedea cum evolueaza lucrurile in realitate acolo, iar celelalte doua loturi sunt programate si ele anul acesta spre a fi deschise circulatiei. Vom vedea de asemenea cum vor evolua lucrarile in zona si in functie de acestea vom stabili daca se va face receptia sau nu”, a afirmat Stefanescu.

Autostrada Sebes-Turda va avea o lungime totala de 70 de kilometri si va traversa partial judetele Alba si Cluj, fiind impartita in patru loturi.

Primul lot se intinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostrada in Sebes, pana la Paraul Iovului, dupa Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri si se intinde de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se intinde de la intrarea in Aiud pana la Decea. Ultimul lot are 16,3 km si se termina in Turda.

Valoarea lucrarilor, fara TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finantate din fondul de coeziune, 85%, si bugetul de stat – 15%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)