News Flash:

Scumpirile par de neoprit. Pretul gazelor „explodeaza” peste doua zile!

9 Ianuarie 2018
446 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze naturale

Preturile gazelor naturale pentru populatie vor creste, din data de 10 ianuarie, cu circa 8,3%, urmand ca impactul anual asupra facturii sa fie de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum. Scumpirea nu se va produce peste o luna sau doua, ci peste … doua zile!

Autoritatea Nationala de Reglementare (ANRE) a aprobat azi noile preturi ale gazelor naturale livrate consumatorilor casnici. Costul de achizitie al gazelor naturale recunoscut furnizorilor creste cu circa 8,3%, pana la valoarea de 88,28 lei kWh.

Dupa majorarea de pret de la 10 ianuarie, „impactul unitar in preturile practicate de furnizorii clientilor casnici reglementati, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezinta o crestere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum”, se arata intr-un comunicat al ANRE.

Furnizorilor li s-a aprobat o crestere a costului de achizitia de gaze naturale de 0,68 bani/kWh, mult sub ce au cerut. Nivelul este cu circa 8,3 % mai mare decat cel din prezent.

„Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobata in sedinta Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017. Ulterior, furnizorii au solicitat cresterea acestei valori datorata cresterii preturilor cu achizitia gazelor naturale din productia interna, in conformitate cu prevederile art. 40 din Anexa la Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 182/2015, privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea CUG.

Ulterior, furnizorii au solicitat cresterea acestei valori datorata cresterii preturilor cu achizitia gazelor naturale din productia interna. Solicitarile furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat intre 0,8-1,1 bani/kwh. Ca urmare a analizei efectuate de catre ANRE, pe baza datelor transmise de catre titularii de licenta de furnizare care au in portofolii clienti casnici reglementati, Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 lei/MWh, respective o crestere de 8,3%. Modificarea valorii CUG genereaza o crestere a preturilor reglementate, concomitent cu alte actualizari ale elementelor componente ale preturilor incepand cu data de 10 ianuarie.


preturile gazelor consum scumpirea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2526 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016519 (s)