News Flash:

Cat de periculos este ceaiul la plic. Detaliul care te va face sa renunti la aceasta bautura instant

1 Iulie 2022
491 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai la plic

Romanii sunt mari consumatori de ceai, chiar si in aceasta perioada, cand vremea calda s-a instalat in toata tara. Cei mai multi opteaza pentru varianta de ceai la pliculet, achizitionata din comert. Putini stiu, insa cat de periculoasa poate deveni bautura pe care o savureaza zilnic.

Ultimele cercetari, publicate de numerosi experti, in presa internationala arata ca ceaiul la pliculet este toxic pentru organism si in timp poate provoca diverse boli. Cum este posibil?

Ei bine, se pare ca problema o constituie nu plantele in sine, ci pliculetul, care in contact cu apa fierbinte imprastie miliarde de particule de microplastic, pe care, ulterior, le vom bea si vor ajunge in organismul nostru. Oamenii de stiinta de la Universitatea McGill din Canada au fost primii care au constatat acest lucru, in urma unui studiu pe care l-au intreprins.

Cercetarea care arata rezultate alarmante
Cercetarea a fost realizata bazandu-se pe patru tipuri de pliculete de ceai din comert. Desigur, ceaiul a fost scos din plic inainte ca expertii sa faca testele necesare.

Comparativ cu alte bauturi si alte tipuri de mancare, ceaiul la pliculet imprastie in apa 11,6 miliarde de particule de microplastic si 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, conform CNN, citat de antena3.ro.

Se pare ca numarul de particule de microplastic este mai mare din cauza faptului ca producatorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculetele de ceai. Un alt studiu a aratat ca un om ingereaza 5 grame de plastic intr-o singura saptamana, ceea ce in timp duce la aparitia a numeroase boli digestive sau renale, informeaza replicaonline.ro.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007874 (s)