News Flash:

S-a aprobat!

Bugetul pentru manifestări culturale în Timișoara va fi de șapte milioane de lei

26 Mai 2023
263 Vizualizari | 0 Comentarii


Agenda Casei de Cultură a Primăriei Timișoara pentru anul curent a fost adoptată. Bugetul total alocat pentru manifestările culturale este de șapte milioane de lei.

În această săptămână, Consiliul Local Timișoara a aprobat agenda Casei de Cultură a municipiului pentru anul în curs. Un buget de șapte milioane de lei a fost alocat în scopul organizării unei varietăți de evenimente culturale.

„Primăria Municipiului Timișoara susține de la bugetul local acțiuni culturale în cartierele orașului. Chiar în contextul recentelor constrângeri bugetare, cultura continuă să rămână o prioritate pentru administrația locală, având în vedere și responsabilitățile care revin Timișoarei, în calitate de Capitală Europeană a Culturii.  Astfel, prin Agenda Casei de Cultură susține financiar o ofertă bogată de evenimente, pentru toate categoriile de public. Agenda anului 2023 include atât evenimente devenite deja tradiționale, cât și proiecte noi, care să ducă fenomenul artistic cât mai aproape de locuitorii orașului, în cartiere și să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă sau preferințelor”, a transmis Primăria Timișoara.

În cadrul finanțărilor acordate, evenimente precum Târgul de Paște, care deja a avut loc, și Târgul de Crăciun au primit sprijin financiar. De asemenea, în acest an, se va organiza o nouă ediție a Festivalului Inimilor și va avea loc sărbătorirea Zilei Timișoarei în perioada 1-3 august.

„Pe lângă aceste repere deja cunoscute publicului, Casa de Cultură propune și manifestări care vor oferi locuitorilor din cartiere șansa de a se bucura de evenimente aproape de casă, dar care vor urmări și punerea în valoare a potențialului tuturor zonelor orașului”, a precizat Primăria Timișoara.

Un proiect important care va fi organizat este "Străzi pentru Comunitate", prin care spațiile urbane vor fi transformate în scene culturale în aer liber. De asemenea, proiectul Ex-Centrica va oferi un spațiu de dialog și experiment pentru artiști locali și internaționali prin expoziții, ateliere și conferințe, deschizând noi perspective asupra creației contemporane.

Un alt proiect semnificativ este "Îndrăznește/DARE!". Acesta își propune să încurajeze și să susțină implicarea activă a tinerilor în domeniul cultural prin organizarea de concursuri, ateliere și spectacole. Evenimentele vor avea loc în spații deschise din cartiere, unde locuitorii vor putea colabora pentru a atinge obiective comune.

De asemenea, prin intermediul Centrului de Proiecte, Primăria Timișoara a acordat finanțare pentru 176 de proiecte în domeniile Cultură, Sport și Comunitate în perioada 2022-2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005001 (s)