News Flash:

Avertizari pentru canicula in urmatoarele doua zile

4 Iulie 2022
434 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula

Zone din judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras-Severin se vor afla luni si marti sub Cod portocaliu de caldura si disconfort termic accentuat, temperaturile inregistrand frecvent valori de 36-38 de grade Celsius, potrivit unei avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie.


Astfel, luni si marti, in zonele joase din vestul si nord-vestul tarii valul de caldura se va intensifica, iar temperaturile (diurne si nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.

Dupa-amiaza se vor inregistra frecvent valori de 36 - 38 de grade Celsiu, iar noaptea nu vor cobori in general sub 18 - 22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, ANM a emis si un Cod galben caldura si disconfort termic ridicat valabil in zone din 35 de judete, pana marti.


In intervalul mentionat, valul de caldura se va mentine in toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004702 (s)