News Flash:

Avertisment SRI: Nu accesati linkuri din surse necunoscute!

2 Mai 2022
548 Vizualizari | 0 Comentarii
SRI

Serviciului Roman de Informatii (SRI) a anuntat sambata seara ca a obtinut date cu privire la o posibila campanie in masa de atacuri cibernetice de tip ransomware. Atacatorii vor sa foloseasca adresele de mail ale unor institutii din Romania pentru a pacali posibilele victime.
  
La nivelul Centrului National CYBERINT din cadrul Serviciului Roman de Informatii au ajuns informatii cu privire la o posibila campanie in masa de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Aceste atacuri vizeaza infectarea sistemelor informatice cu aplicatii malware de tip ransomware.

Atacatorii intentioneaza sa utilizeze adrese de mail apartinand unor institutii din Romania pentru a incerca sa induca in eroare potentialele victime.


Specialistii recomanda sa nu se acceseze link-uri sau fisiere atasate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate in mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.

Aceleasi masuri de precautie sunt recomandate si in cazul accesarii link-urilor sau a atasamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc.

In cazul unui atac cibernetic, pentru a impiedica distrugerea datelor expuse pe internet trebuie sa se realizeze copii de siguranta, care sa fie stocate separat.

„De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranta (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse in mediul Internet, precum si stocarea acestor copii pe suporti de memorie separati fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, mai recomanda cei de la SRI.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004965 (s)