News Flash:

AVERTISMENT: Rusia ar putea ataca un stat estic membru al Aliantei, cu riscul unui conflict nuclear

22 Februarie 2015
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
Rusia ar putea lansa un atac conventional asupra unui stat est-european membru al NATO, o situatie care ar genera un conflict strategic, cu risc de confruntare nucleara, avertizeaza generalul britanic Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului fortelor aliate din Europa.
Intr-un discurs rostit la Institutul Royal United Services din Londra, sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului fortelor NATO din Europa, a pledat pentru adaptarea Aliantei in sensul contracararii tacticilor militare de tip "hibrid" - o combinatie de tehnici de razboi conventionale, de gherila urbana si cibernetice - folosite in prezent in estul Ucrainei, dar a avertizat si asupra riscului unei invazii militare.
"Rusia ar putea crede ca fortele conventionale de amploare pe care a demonstrat ca le poate genera in scurt timp - asa cum am observat cu anexarea Crimeei - pot fi utilizate in viitor nu doar pentru intimidare si presiuni, dar si pentru ocuparea unor teritorii NATO", a atras atentia Adrian Bradshaw, potrivit Financial Times.
Adjunctul comandantului fortelor NATO in Europa a continuat: "Dupa o astfel de situatie, riscul escaladarii conflictului ar putea fi folosit pentru a se impiedica restabilirea integritatii teritoriale. Aceasta tehnica de amplificare a dominatiei este una clasic sovietica". Mediafax.ro

rusia nato adrian bradshaw bradshaw
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005424 (s)