News Flash:

Marea Britanie nu ar putea face fata unui razboi cu Rusia

20 Februarie 2015
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
Marea Britanie nu s-ar poate apara in fata amenintarii militare venite din partea Rusiei, sustine un fost oficial de rang inalt din armata britanica, citat de Daily Mail.
Potrivit sursei citate, Sir Michael Graydon, fost sef al Royal Air Force (RAF), sustine ca Marea Britanie nu ar putea reactiona in fata unor atacuri ale Rusiei, "deoarece fortele de aparare au fost decimate".
Declaratia intervine in contextul in care autoritatile locale au dezvaluit, joi, ca avioane de vanatoare britanice au fost trimise miercuri sa intercepteze doua avioane militare ruse in largul coastelor peninsulei Cornwall (Anglia), Bombardierele rusesti de tip Tupolev-95 au fost interceptate si escorate in afara zonei in care au fost semnalate, fara sa fi patruns in spatiul aerian britanic.
Premierul britanic David Cameron a minimalizat incidentul, declarand: "Rusii incearca doar sa demonstreze ceva si nu cred ca merita vreun raspuns. Cred ca acest incident demonstreaza de fapt ca dispunem de avioanele, pilotii si sistemele necesare pentru a apara Marea Britanie".
Insa, fostul oficial din fortele aeriene britanice il dezminte pe premier, dezvaluind ca numarul escadroanelor de vanatoare a fost redus drastic in ultimii ani, el ajungand de la 26 la sfarsitul Razboiului Rece la 7 in prezent.
"Am mari indoieli ca Anglia ar putea face fata unui razboi cu Rusia. Suntem la jumatatea capacitatilor care existau in trecut", a precizat Graydon.
Detalii pe Mediafax 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006044 (s)