News Flash:

SOCANT! Gruparea Statul Islamic a executat 150 de civili in vestul Irakului

20 Februarie 2015
1512 Vizualizari | 1 Comentarii
Militantii jihadisti din gruparea Statul Islamic (SI) au executat 150 de civili in vestul Irakului, unde au loc confruntari pentru controlul asupra orasului Al-Baghdadi, langa care se afla o baza aeriana a SUA, transmite DPA.
Seful Consiliului Local din Al-Baghdadi, Malallah al-Oubeidi, a afirmat ca victimele sunt in cea mai mare parte membri ai tribului Abu Oubeid, care lupta alaturi de trupele guvernamentale irakiene impotriva fortelor SI.
Masacrul a avut loc joi, la o zi dupa ce cei 150 de civili fusesera capturati de SI.
Orasul Al-Baghdadi, situat la 5 kilometri de baza aeriana Ain al-Assad unde militari americani ii pregatesc pe soldatii irakieni, se afla de peste o saptamana sub asediul SI.
Sustinute de luptatori kurzi si de forte aeriene americane, trupele guvernamentale irakiene au lansat in ultimele luni mai multe contraatacuri impotriva militantilor SI.
Potrivit unor oficiali militari americani, in aprilie sau mai va fi lansata o operatiune pentru recucerirea orasului Mosul, al doilea ca marime din Irak, daca fortele irakiene si kurde vor fi pregatite pana atunci.
Operatiunea va implica 20.000-25.000 de militari, a explicat un reprezentant al Comandamentului Central al SUA de la Tampa, statul Florida.
Mosul este un punct strategic intrucat se afla intr-o zona bogata in petrol. In prezent, intre 1.000 si 2.000 de luptatori ai SI asigura controlul asupra orasului, care a fost capturat in iunie de la trupele irakiene. Militiile radicale sunnite controleaza si zone semnificative din Siria vecina si exista informatii potrivit carora SI si-a infiintat celule si in Libia, tara dominata de haos.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004875 (s)