News Flash:

ATENTIE, daca vreti sa calatoriti in Franta! Traficul FEROVIAR este afectat de o greva de amploare. Trei luni de PROTESTE fata de reformele lui Emmanuel Macron

3 Aprilie 2018
883 Vizualizari | 0 Comentarii
tren larga distancia

Traficul feroviar din Franta este afectat de o greva de amploare, care va dura aproximativ trei luni, potrivit sindicalistilor SNCF, care protesteaza impotriva reformelor in domeniul muncii implementate de administratia Emmanuel Macron, relateaza site-ul BBC News.
Cele patru mari sindicate din transportul feroviar au anuntat ca vor face greva cate doua zile pe saptamana. 34% din personalul total al SNCF nu lucreaza, iar 77% dintre mecanicii de locomotiva participa la proteste.
Pentru ziua de marti, doar unul din opt trenuri de mare viteza (TGV) efectueaza curse, iar unul din cinci rute regionale sunt functionale.

Prin urmare, traficul in Paris a fost grav afectat, iar serviciile de transport in comun au fost supraglomerate. Conform unei aplicatii care monitorizeaza situatia traficului rutier, au fost inregistrate ambuteiaje pe o distanta de aproximativ 420 de kilometri in zona metropolitana.

Serviciile internationale de transport sunt, de asemenea, afectate de aceasta greva. Doar 75% dintre trenurile companiei Eurostar sunt in circulatie: rutele catre Belgia, Olanda si Germania sunt aproape complet functionale, dar serviciile catre Spania, Elvetia si Italia au fost anulate.

Si sindicatele din transportul aerian protesteaza in aceste zile, cerand o majorare salariala de cel putin 6%. Compania Air France opereaza la 75% din capacitate pentru a patra zi la rand.

Anul trecut, presedintele francez Emmanuel Macron a semnat cinci decrete privind reformarea legislatiei muncii in Franta. Noile norme prevad stabilirea unor limite privind platile compensatorii oferite in cazul concedierilor incorecte. Totodata, companiile primesc o libertate mai mare sa angajeze si sa concedieze, precum si sa stabileasca anumite conditii de lucru.

Ca raspuns la protestele sindicatelor, Macron a spus ca "Franta era singura economie mare din UE care nu a combatut somajul in masa timp de peste trei decenii", adaugand ca principalele victime au fost persoanele tinere si cele fara pregatire superioara.

Ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne, a precizat ca sindicatele ar trebui sa vina la masa negocierilor, in loc sa creeze haos in traficul rutier.

"Unii dintre sindicalisti incearca in mod cert sa transforme aceasta situatie intr-o chestiune politica. Guvernul isi mentine pozitia ferma. Calatorii nu inteleg motivele pentru aceasta greva. Nimeni nu poate intelege cum la jumatatea perioadei de consultari, sindicatele refuza sa discute si dezlantuie o greva de lunga durata", a spus Borne.

Potrivit evaluarilor guvernului francez, compania feroviara de stat SNCF inregistreaza pierderi in valoare de 3 miliarde de euro pe an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004858 (s)