News Flash:

Stephen Hawking a fost inmormantat

1 Aprilie 2018
961 Vizualizari | 0 Comentarii
stephen hawking

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu fizicianului Stephen Hawking, la ceremonia funerara ce a avut loc la Cambridge. In capela au intrat numai rudele si prietenii eminentului om de stiinta. Numeroase celebritati au asistat la slujba. 

La intrarea sicriului in biserica, multimea a izbucnit in aplauze. Iar clopotele au sunat de 76 de ori - o data pentru fiecare an din viata. Printre primii sositi a fost actorul Eddie Redmayne, care a interpretat rolul lui Hawking in filmul biografic "Teoria Intregului". El a rostit un scurt discurs in memoria fizicianului. Si printre altii, i s-a alaturat chitaristul Queen Brian May. Drapelele de la Cambridge, unde Hawkins a predat timp de 52 de ani, au fost coborate in berna. 

Printre cele 500 de persoane invitate la ceremonie s-au aflat si directorul executiv al SpaceX, Elon Musk,  si dramaturgul Alan Bennett. 

Rudele omului de stiinta, printre care si cei trei fii Lucy, Robert si Tim, au insotit sicriul in biserica.

Intr-un comunicat publicat inaintea ceremoniei de sambata, fiii omului de stiinta au spus ca au ales sa organizeze funeraliile ''in orasul pe care l-a iubit atat de mult si care l-a iubit la randul sau''. Robert Hawking, fiul cel mare al astrofizicianului, a tinut un discurs in memoria tatalui sau. Savantul a decedat in somn in data de 14 martie, la varsta de 76 de ani.

Hawking a fost diagnosticat la varsta de 21 de ani cu scleroza laterala amiotrofica (ALS), o boala degenerativa care l-a tintuit intr-un scaun cu rotile si l-a facut dependent de un sintetizator vocal pentru a putea comunica. Fizicianul declarase anul trecut pentru BBC ca nu ''sperase niciodata ca va ajunge la 75 de ani''.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007026 (s)