News Flash:

Aproape 2.000 de tone de deseuri stranse de pe strazile Timisoarei in primele patru luni ale anului

23 Mai 2022
365 Vizualizari | 0 Comentarii
deseuri

In ultimele luni, din ce in ce mai multi locuitori ai Timisoarei au inceput sa fie nemultumiti de mizeria din oras. De la gunoaie aruncate la voia intamplarii, la parcuri neingrijite, toate au fost bifate. Eforturile pentru un oras mai curat se intensifica, dar la fel si nepasarea unora.
 
 
Primarul Dominic Fritz anunta ca in primele patru luni ale anului au fost colectate aproape 2.000 de tone de deseuri stradale

„In primele patru luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deseuri stradale, adica cat s-a strans in tot anul 2020. Daca in 2020, se facea curatenie doar pe 40% din strazile orasului, anul acesta am reusit sa extindem suprafata pe care intervine firma de salubrizare la 95% din strazile Timisoarei. Practic, doar acolo unde sunt lucrari la drumuri nu se intervine”, spune Dominic Fritz.

Zilnic, 16 utilaje ale companiei de salubrizare intervin pe strazi. Numarul angajatilor care lucreaza la curatenie aproape ca s-a dublat, in comparatie cu anul 2020, iar acum se lucreaza in trei schimburi.

„Stiu ca mai avem multe de facut. Continuam munca si evident, nu ne vom mai intoarce la situatia din 2020, atunci cand am preluat mandatul si contractul neclar si incomplet de salubrizare, dupa care functionam si anul acesta. Acum lucram la documentatia pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care sa ne asigure servicii mai bune si un oras mai curat”, mai transmite edilul.

In acest context, va reamintim ca numai in ultima luna politistii locali au amendat 11 persoane pentru ca au aruncat gunoaie pe domeniul public. Valoarea totala a sanctiunilor se ridica la peste 28.000 de lei.

De asemenea, timisorenilor li se recomanda ca in cazul in care sesizeaza nereguli, sa foloseasca aplicatia de reclamatii a Primariei Timisoara. Daca problema tine de institutie, va fi rezolvata.

Totodata, cum a inceput si campania de dezinsectie aeriana, care va dura pana in 24 mai, a fost prelungit si programul de lucru al firmelor care cosesc iarba (cu doua ore/zilnic, plus sambata). La randul lor, cetatenii sunt responsabili de curatenia in gospodariile proprii. Conform HCL 371/2007, timisorenii care nu iau masuri de dezinfectie, deratizare si dezinsectie risca amenzi cuprinse intre 500 si 2.500 de lei.

In 26 mai va fi organizata o dezbatere publica pe tema trasabilitatii deseurilor din constructii, astfel incat fenomenul rampelor de gunoi clandestine sa fie limitat. Noul regulament va ajunge ulterior pe masa consilierilor locali.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004487 (s)