News Flash:

Analiza Selis ex-centrica

30 Septembrie 2022
280 Vizualizari | 0 Comentarii
Vizual

In cadrul programului EX-CENTRICA, dedicat organizarii de activitati culturale in cartiere, dar si implicarii in parteneriate benefice cu organizatii pro-active in sensul activarii culturale a cartierelor, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara organizeaza duminica, 2 octombrie, la ora 17:00, in Piata Traian, un concert de tango romanesc interbelic.
Concertul, care o are drept protagonista pe Analia Selis, acompaniata de o orchestra condusa de dirijorul Radu Popa, va deschide ultima zi de FABRICULTURA, eveniment organizat de Asociatia „Cetatean de Traian”.


„Iubirea si respectul meu pentru Romania se materializeaza prin acest proiect si este cadoul pe care vreau sa il ofer tarii si oamenilor care m-au adoptat. Dorinta mea este ca publicul sa plece acasa cu mai multa iubire si respect pentru cultura si istoria muzicala romaneasca. Am selectat cele mai cunoscute si frumoase tangouri din perioada interbelica, compuse de Jean Moscopol, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Ion Vasilescu. Cantat de personalitati din muzica si cultura romaneasca, precum Maria Tanase, pus in valoare prin aranjamente pentru orchestra, pian si voce, tangoul interbelic romanesc are texte, povesti si linii melodice puternice. Prin aranjamentele lui Julian Caeiro, tangoul interbelic romanesceste pus in valoare in toata splendoarea sa si suna asa cum ar fi sunat daca ar fi fost compus in Argentina, tara originii acestui stil muzical atat de indragit.”,declara Analia Selis protagonista acestui proiect.

Nascuta in Argentina, patria tangoului, Analia Selis a studiat muzica la San Miguel de Tucumán Music University (Argentina) si la Longy School of Music (Boston, USA). Ajunsa in Romania, a devenit foarte cunoscuta in peisajul muzicii comerciale autohtone. De cativa ani isi dedica pasiunea si energia tangoului, muzica autentica argentiniana. A colaborat cu orcheste si dirijori importanti din tara si din strainatate. Proiectele de mare succes „Va place tango?”, „Tango Simfonic”, „ArgenTango”, „Piazzolla Simfonic”, sunt dovada clara ca tangoul a devenit exprimarea cea mai autentica artistei.


Accesul la eveniment este liber. Pentru detalii si pentru orice informatii suplimentare va stam la dispozitie pe pagina de Facebook a Casei de Cultura, la telefon 0256-498214 sau pe mail office•ccmt.ro.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006078 (s)