News Flash:

Alergare “clasică”

29 Septembrie 2022
315 Vizualizari | 0 Comentarii
Filarmonica Banatul din Timisoara

Fundamentată pe tradiție, muzica clasică a încercat, încă de acum câteva secole în urmă, să fie inovativă, ceea ce i-a permis, păstrând bazele privitoare la practica creației și a interpretării, să iasă din convențional. Acesta este și temeiul unui parteneriat inedit dintre Filarmonica Banatul din Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara pentru ediția cu numărul cinci a Liberty Marathon. Un eveniment care, pentru prima dată în istoria sa, are trei probe omologate de World Athletics.

Pentru o experiență unică, alergătorii vor fi motivați suplimentar de compozițiile clasice și universale, interpretate de 13 membri ai Ansamblului de alămuri și percuție al Filarmonicii Banatul. Vom demonstra împreună, cum de altfel și cercetătorii susțin, că muzica clasică, pe lângă multe alte beneficii asupra sănătății, mărește capacitatea sportivă, în special performanța în alergare.

Întâmplarea artistică va avea loc în parcarea Filarmoncii Banatul, între orele 8:30 și 14:30, timp în care muzicienii vor transforma această experiență într-una memorabilă pentru participanții la maraton, dar și pentru susținătorii ori pentru trecătorii aflați în zonă.

Detalii despre UVT Liberty Marathon, pe https://libertymarathon.uvt.ro/competitie/program/.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007284 (s)