News Flash:

Amenzi uriase pentru un lant de supermarketuri din Romania. Ce au descoperit inspectorii ANPC

6 Septembrie 2022
485 Vizualizari | 0 Comentarii
Amenzi uriase pentru un lant de supermarketuri din Romania

S-au dat amenzi uriase in urma unor controale ANPC la un lant de supermarketuri din Romania. Comisarii de la Protectia Consumatorului au descoperit nereguli grave care pot pune in pericol sanatatea oamenilor. ANPC a amendat, cu peste 3,5 milioane lei, 256 de magazine Penny din Romania.

Ce au descoperit comisarii ANPC in magazinele Penny
In ultima saptamana, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de controale, pentru a verifica modul in care este respectata legislatia in vigoare, in domeniu, in magazinele lantului de supermarketuri Penny, la nivelul intregii tari.

In urma controalelor s-a descoperit mizerie, mancare mucegaita si gandaci. ANPC spune ca a trecut mult timp de cand nu a mai fost evaluata activitatea acestui retalier. Din nefericire, au fost constatate nereguli grave: comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depasita, comercializarea unor legume si fructe necuratate corespunzator, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite, comercializarea unor produse congelate cu exces de gheata si modificari organoleptice.

Totodata comisarii ANPC au descoperit utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificatie-patiserie, neigienizate corespunzator si a unor tavi arse, folosirea unui spatiu de depozitare neigienizat corespunzator, cu paviment deteriorate, nerespectarea regimului de temperatura de pastrare a produselor alimentare recomandat de producatori, existenta unor neconcordante intre pretul produsului de la casa de marcat si cel de la raft, etc.

Controale in 256 de magazine Penny, din totalul de 306 din Romania
Magazinele care apartin lantului Penny sunt administrate in tara noastra de catre Rewe Romania SA. In Romania sunt 396 magazine Penny, iar 256 dintre acestea au fost controlate de catre ANPC. Conform unui comunicat de presa, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 333 amenzi contraventionale, in valoare totala de 3,5 milioane de lei si 110 avertismente.

S-a dispus oprirea definitiva de la comercializare a produselor alimentare neconforme, in valoare de peste 100.000 lei.

ANPC a dispus oprirea temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor, pentru 29 de magazine si inchiderea unitatii pentru o perioada de pana la 6 luni, pentru 6 magazine, din judetele Bacau (4 unitati), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006397 (s)