News Flash:

Alba: Primarul din Ciugud, comuna care a atras cele mai multe fonduri europene, exclus din PSD. Damian: Am fost dat afara noaptea ca hotii

7 Martie 2018
998 Vizualizari | 0 Comentarii
primar

Primarul comunei Ciugud (judetul Alba), Gheorghe Damian, care a atras cele mai multe fonduri europene din tara, a anuntat, miercuri, ca a fost exclus din PSD, anuntand ca va ramane independent. Primarul a criticat modul in care a fost exclus “noaptea ca hotii”, fara sa i se dea dreptul la aparare.


Gheorghe Damian, care pana la excludere era vicepresedinte al PSD Alba si unul dintre cei mai longevivi primari ai partidului din judet, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca excluderea sa din PSD a fost aprobata recent de conducerea centrala a partidului dupa ce o propunere in acest sens a fost iniantata in urma cu un an de catre organizatia judeteana din Alba.

El a spus ca va ramane independent, nu va contesta decizia, criticand insa faptul ca nu i s-a oferit dreptul la aparare, iar decizia privind excluderea sa a fost luata de conducerea PSD Alba “noaptea ca hotii”.

„A venit momentul sa declar ca sunt independent dupa ce in urma cu ceva vreme, conducerea centrala a PSD a luat decizia, in urma contestatiei facuta de mine, sa fiu exclus. Mai exact, in 22 ianuarie 2018, Comitetul Executiv National al PSD a aprobat excluderea mea si a domnului Ioan Florea, consilier judetean, la mai bine de un an de cand Comitetul Executiv Judetean al PSD, sub conducerea presedintelui interimar, domnul Ioan Dirzu, a decis intr-o seara, tarziu, intr-o sedinta in care nici macar nu am fost invitat, nu mi s-a dat voie sa ma apar, stim foarte bine ca si cel mai mare criminal are dreptul la aparare in lumea aceasta, si am fost, practic, exclus din partid «noaptea, ca hotii»” a spus Damian.

Edilul a spus ca a evitat sa vorbeasca pana acum pentru ca nu a dorit sa aduca un prejudiciu de imagine Partidului Social Democrat si colegilor sai care au muncit pentru rezultatele electorale si pentru cresterea partidului in judet.

El l-a criticat pe presedintele PSD Alba, Ioan Dirzu, pentru ca nu ar fi avut “barbatia” sa ii spuna in fata ceea ce ii reproseaza si sa ii dea dreptul la aparare.

Potrivit acestuia, excluderea sa ar fi fost un troc facut de Ioan Dirzu in schimbul sustinerii noului Guvern.

“Problemele care le aveau la centru erau mult mai mari decat soarta unui primar de comuna din judetul Alba. Pe de alta parte cred ca decizia aceasta, stiti data, 22 ianuarie, in momentul executarii premierului Tudose. Si a fost practic un troc intre votul de la Alba si excluderea lui Damian”, a mai spus Damian.

Gheorghe Damian este la al cincilea mandat de primar al Ciugudului, comuna din Romania care a atras cele mai multe fonduri europene respectiv peste 27 de milioane de euro ceea ce ar reprezenta circa 9.000 de euro pe cap de locuitor. Damian a castigat ultimele alegeri cu 85% din voturi, iar PSD are majoritatea in Consiliul Local Ciugud. 

Comuna Ciugud este una dintre cele mai dezvoltate din Romania avand drumuri asfaltate chiar si intre parcelele agricole, internet gratuit in zonele publice, piste de biciclete si foloseste energie eoliana si panouri solare pentru iluminatul public.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1370 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005616 (s)