News Flash:

Pilda celor 3 copaci. O vei citi in doar 5 minute, dar o vei tine minte toata viata!

7 Martie 2018
927 Vizualizari | 0 Comentarii
pilda

Trei copaci
Odata, pe creasta unui munte, cresteau trei copaci visand la lucrurile marete pe care le vor face.

Primul, privind la cerul instelat, a spus: Cand voi creste mare as vrea sa fiu transformat intr-un cufar care sa tina cele mai de pret comori ale lumii.]

Al doilea, privind curgerea cristalina a raurilor, a spus: Cand voi creste as vrea sa fiu transformat intr-o corabie puternica, sa duc pe mare regi si regine.

Al treilea copac privi spre satul din vale, admira oamenii care lucrau si spuse: Eu nu vreau sa parasesc muntele acesta! As vrea sa cresc atat de inalt incat oamenii, privind la mine, sa se gandeasca la Dumnezeu.

Anii au trecut si cei trei copaci au crescut.
Intr-o zi, niste taietori de lemne au urcat pe munte. Cei trei copaci au fost taiati, purtand inca speranta ca visele lor marete se vor implini.

Insa primul copac a fost facut iesle pentru animale. In loc de aur si diamante a fost umplut cu paie pentru animale.
Al doilea a fost dus intr-un sat de pescari si transformat intr-o barca de pescuit. Era prea mica pentru a putea naviga pe mari si oceane, asa ca a fost lasata pe lac, umpluta de pescari cu pesti mirositori.

Al treilea copac a fost taiat in doua bucati si lasat intr-un grajd pentru multi ani. Visul de a aminti de Dumnezeu parea ca nu se va implini niciodata.
Dar Povestea nu se sfarseste aici! Au trecut multe zile si multe nopti si cei trei copaci aproape ca au uitat de visele lor. Pana intr-o noapte, cand un barbat si o femeie au asezat in iesle un Prunc. Atunci primul copac a realizat ca tine cea mai mare comoara a lumii.

Intr-o seara, multi ani mai tarziu, barca facuta din cel de-al doilea copac mergea pe lac ducand un grup de oameni. Cand o furtuna puternica s-a abatut asupra lor, unul din ei a vorbit si a linistit vantul si apa. Atunci copacul a inteles ca purta pe Regele cerurilor si al pamantului.

Apoi, intr-o zi de vineri, Acelasi Om care a potolit furtuna ducea o cruce facuta din cel de-al treilea copac. Urma sa fie rastignit pe ea. Copacul s-a simtit nedreptatit. Dar duminica dimineata, cand soarele a rasarit si cand totul fremata de bucurie, cel de-al treilea copac a inteles ca dragostea lui Dumnezeu a transformat totul si ca visele lor s-au implinit.

Primul copac a tinut in el cea mai de pret comoara.
Al doilea copac a purtat in el pe Regele regilor.
Iar cel de-al treilea copac, facut cruce, le amintea oamenilor de Dumnezeu.
Dragi copii, Dumnezeu are un mod minunat de a implini visele noastre.

Sfantul pinion de ceas

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006497 (s)