News Flash:

Teodorovici ii raspunde lui Kovesi, legat de recuperarea prejudiciilor: Sunt sigur ca la ANAF s-a actionat

6 Martie 2018
897 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, ii raspunde procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si spune ca are toata convingerea ca la ANAF se respecta deciziile instantei legat de recuperarea prejudiciilor, dar va face o evaluare in zilele ce urmeaza.
"Nu cred ca este cineva la ANAF care isi permite sa nu puna in aplicare o decizie a instantei. Sunt sigur ca colegii au initiat aceste actiuni pentru a recupera prejudiciile, voi verifica. (...) Sunt convins ca in partea de ANAF totul s-a demarat pentru a se recupera", a declarat Eugen Teodorvici, ministrul Finantelor.

Acesta a mai spus ca se va interesa exact care este situatia si va prezenta in cateva zile toate actiunile de recuperare "ca sa nu mai fie nimeni in spatiul public neinformat sau dezinformat".

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a precizat marti ca, in ultimii ani, valoarea bunurilor indisponibilizate de procurori a crescut, mentionand ca in acest domeniu legislatia este suficient de clara si previzibila.
"Problema pentru care banii nu intra in buget nu este o chestiune de legislatie, ci de modul in care se executa aceste hotarari judecatoresti. Sunt peste 990 hotarari judecatoresti in dosarele DNA in valoare de un miliard de euro. Acestea sunt transmite Ministerului Finantelor si institutiilor care au competenta de a pune in executare. Aceste institutii trebuie sa vina sa spuna ce probleme au cand vorbim de executarea bunurilor", spune sefa DNA.

Kovesi sustine ca institutiile care au competenta de a recupera banii sau bunurile considerate a fi prejudicii ar trebui sa se comporte ca un bun administrator.

"Daca vorbim de imobile, aveam foarte multe institutii care platesc chirie. De ce un imobil confiscat nu poate fi dat in folosinta unei institutii pentru a economisi chiria (..) Din aceasta suma de un miliard de euro trebuie sa vedem cat este executat efectiv, lucru pe care in acest moment nu il stiu", a completat magistratul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006064 (s)