News Flash:

Cota de 2% din impozitul pe venit care poate fi directionata catre ONG-uri va fi majorata

6 Martie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Cota din impozitul pe venit datorat pe care contribuabilii o pot directiona catre o organizatie non-guvernamentala, ”in special” catre asociatiile si fundatiile din domeniul sanatatii, va fi majorata, putand ajunge la 3,5%, a anuntat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.


”Aceasta discutie a plecat de la acele intrevederi pe care dna prim-ministru le-a avut in ultimele saptamani cu asociatii din zona de boli rare, persoane cu dizabilitati, unde acest subiect a fost ridicat, aceasta crestere pentru a compensa diferenta intre 16 si 10% partea de impozit pe venit. Este un lucru normal, pentru ca altfel aceste fundatii, aceste ONG-uri care au ca principal obiectiv de activitate sprijinirea celor cu nevoi (...) nu pot functiona, nu pot sa asigure ceea ce au ca facut si scopul pentru care au fost infiintate. Noi, ca Minister de Finante, vom sustine o astfel de crestere”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a mai spus ca nu s-a decis cu cat va fi majorata aceasta cota care poate fi directionata unei organizatii non-guvernamentale.

”S-au facut mai multe scenarii. Asta am si rugat, sa facem un impact de la 2 - 2,5 - 3 - 3,5, pentru a vedea exact cat este necesar sa crestem pentru a putea compensa diferenta aceea de la 16 la 10%”, a adaugat ministrul Finantelor.


El a mai spus ca ONG-urile ”din Sanatate in special” vor beneficia de aceasta majorare.

”Eu ma refer la cele pe Sanatate, in special. Sunt foarte multe astfel de situatii, iar statul trebuie sa le sprijine. De exemplu, pe parte de nevazatori avem 100.000 la nivel national si avem structuri care se ocupa de tot ceea ce inseamna activitate de zi cu zi si multe alte exemple, din pacate. Statul trebuie sa-i sprijine, pentru ca asta este si obligatia noastra”, a mai spus Teodorovici.

El a mai spus ca reprezentantii ONG-urilor au prezentat premierului mai multe propuneri, care vor fi centralizate pentru o rezolvare unitara.


eugen teodorovici organizatii non-guvernamentale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005563 (s)