News Flash:

Activitati pentru prevenirea criminalitatii, timp de o saptamana, in Timis

27 Mai 2022
425 Vizualizari | 0 Comentarii
politia

 

In Saptamana Prevenirii Criminalitatii, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Timis au desfasurat numeroase activitati informativ-preventive. Au fost abordate subiecte de interes social, scopul fiind acela de a scadea aparitia fenomenului de victimizare in randul cetatenilor. Oamenii legii continua activitatile.
 

 
Luni, politistii s-au deplasat pe raza comunei Saravale, impreuna cu reprezentati ai Inspectoratului de Politie Judetean Timis, Oamenii legii au prezentat criteriile si formele discriminarii, in scopul de a intelege ca oameni sunt diferiti dar egali in drepturi.

 

In plus, au fost prezentate si modificarile legislative din domeniul protectiei animalelor, avand in vedere ca activitatea a fost desfasurata in mediul rural.

Tot luni, elevii si cadrele didactice din cadrul Liceului Sfantul Nicolae din orasul Deta, sub coordonarea politistilor au conceput o activitate centrata pe importanta respectarii drepturilor celor din jur, dar si pe faptul ca discriminarea reprezinta un comportament imoral, ilegal si sanctionat de lege.

Ziua de marti a fost dedicata prevenirii violentei domestice, un fenomen complex ce are consecinte atat in plan individual, familial, cat si la nivel comunitar si al societatii in ansamblu. Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu cei din cadrul Biroului Centru Universitar, au analizat informatii privitoare la formele de manifestare a violentei intrafamiliale, factorii generatori ai acesteia, modalitati de interventie si prevederi legislative care vin in sprijinul victimelor.

Daca esti victima violentei domestice:

– depune o plangere la politie
– prezinta-te la Serviciul de Medicina Legala pentru eliberarea unui certificat medico-legal!
– in cazul in care sunt implicati copii, adreseaza-te Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului!
– cere ajutorul institutiilor si organizatiilor care ofera sprijin, consiliere si adapost (poti afla datele de contact ale acestora de la preot, politist, asistent social)!
– NU ITI RETRAGE PLANGEREA, amagindu-te ca lucrurile se vor schimba in bine!

De informatiile politistilor au beneficiat si angajatii unei fabrici de confectii textile, din municipiul Timisoara, acestia fiind informati cu privire la prevederile legale in materie de violenta domestica.

Ziua de miercuri i-a gasit pe oamenii legii discutand despre prevenirea victimizarii si disparitiilor de minori. Au fost desfasurate activitati in acest sens la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Timisoara. Cadrele didactice si elevii din liceu au prezentat un eveniment prin care s-a dorit constientizarea si sensibilizarea elevilor din scoala cu privire la efectele negative pe plan social si a consecintelor in cazul aparitiei fenomenului de bullying.

In Recas, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii impreuna cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Timis au desfasurat o activitate la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilitati, unde prezentat riscurile si consecintele asociate plecarilor voluntare din familie si din centrele de plasament.

Politistii continua activitatile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006096 (s)