News Flash:

Firma care si-a batut joc de renovarea Fantanii cu Pesti, penalizata aspru de Primaria Timisoara

24 Mai 2022
309 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM 2


Municipalitatea a inceput formalitatile pentru a penaliza firmele care au lucrat la reabilitarea Fantanii cu Pesti din Piata Victoriei si a strazii Grigore Alexandrescu din cartierul Mehala.
 
 
Potrivit primarului Dominic Fritz, santierul nefinalizat de la Fantana cu Pesti va costa firma 3.500 de lei pentru fiecare zi de intarziere.

„La Fantana cu Pesti, stiu ca multi timisoreni sunt revoltati ca aceste lucrari nu avanseaza, si eu sunt la fel de revoltat ca si ei. Contractul a fost semnat in iunie 2019, atentie! Iar firma care a castigat acest contract si puteti citi in presa ca e cu, sa zicem, «pedigree liberal», si-a asumat ca va finaliza aceasta lucrare in 12 luni si suntem in mai 2022. Doua luni pentru proiectare, zece pentru executie. Atunci lucrarile au fost sistate de fostul primar, presupun ca pentru ca era campanie elecotrala si nu voia santier sau stia ceva ce nu stim noi despre seriozitatea firmei”, a declarat, marti, primarul Timisoarei.

Dominic Fritz se gandeste chiar la un sabotaj.
„Suntem in mai 2022, eu anul trecut am dat ordinul de incepere pentru Fantana cu Pesti, dar din pacate, dupa cum tot orasul si toti turistii pot vedea, firma nu a mai avansat. Si de aceea, de saptamana trecuta, am intrat intr-o etapa de penalizari. Sunt 3.500 lei pe zi si fiti siguri ca vom aplica aceste penalitati din prima zi de intarziere si ne vom lupta cu toate mijloacele pe care le avem la dispozitie pe care le avem pentru a termina acest santier. Intelegem ca sunt probleme, dar ce este prea mult este prea mult si acolo unde credem ca avem de-a face cu rea credinta sau chiar sabotaj, acolo vom actiona ferm”, a declarat Fritz.

In ceea ce priveste santierul de pe strada Grigore Alexandrescu, unde in iunie se va face receptia lucrarilor, si acolo au fost lucrarile sistate si intarziate.

Sunt 55 de zile intarziere, cu 28.000 de lei penalizari pe zi, firma care a lucrat acolo e buna de plata. Are de achitat penalizari in valoare de 1,5 milioane de lei fara TVA, potrivit lui Fritz.

„As vrea ca aceste penalitati sa fie luate foarte in serios de toate firmele care au contracte cu Primaria Timisoara. Suntem intelegatori, poate peste ceea ce ar fi normal, acolo unde apar probleme tehnice, unde vremea nu este buna s.a.m.d. Dar nu voi mai accepta ca o firma sa vina la o licitatie, sa oferteze un pret mic ca sa castige aceasta licitatie cu asumarea sa finalizeze pana la o anumita data si dupa aceea sa ne spuna: ne pare rau, aceasta asumare, cumva, a fost asa de pacaleala. Asta este concurenta neloiala ca poate o alta firma care s-ar fi tinut de calendar ar fi castigat licitatia si tocmai acesta este motivul de ce nu vom mai accepta astfel de intarzieri. Vom aplica penalitati si recomand ca doar firme care au de gand sa finalizeze lucrarile in termenele contractuale asumate sa vina la licitatii”, a mai spus primarul Timisoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006512 (s)