News Flash:

Timisoara si alte localitati din judet, incluse pe ruta EuroVelo 13

26 Mai 2022
376 Vizualizari | 0 Comentarii
bicicleta

 

In aceste zile, Consiliul Judetean Timis pregateste ruta prin care reteaua EuroVelo 13 va strabate judetul nostru. Va fi un traseu care incepe de la pista cu Serbia si se va termina in Bogda. Prin includerea acestui traseu in reteaua europeana se urmareste atragerea de fonduri pentru dezvoltarea velo in judet.
 

 
Ruta EuroVelo 13 traverseaza judetul Timis si poarta numele de „Iron Curtain Trail – Ruta Cortinei de Fier”. Este cunoscuta la nivel european pentru ca strabate o ruta care se intinde de la Marea Barents pana la Marea Neagra, pe un traseu de mai mult de 9.950 de kilometri. 50 dintre acestia strabat si Timisul, insa este nevoie de o ruta actualizata, care sa valorifice judetul si in care sa fie inclusa si Timisoara. In acest sens, consiliile judetene din intreaga tara pot actualiza traseul. Acest lucru se intampla si in Timis.


„Ruta nu lega Timisoara, era legata prin Bogda si noi vrem sa o aducem de acolo, sa traverseze comunele din apropierea Sacalazului si la Timisoara, mai apoi prin pista spre Serbia. Vor fi atrasi bani prin PNRR pentru a se face studii de fezabilitate la nivel national pentru aceasta ruta, iar pana la final de saptamana vom trimite un traseu de 50 de km”, ne-a declarat Cristian Mos, vicepresedintele CJ Timis.

Totodata, includerea traseelor aduce, conform vicepresedintelui CJ Timis, un plus la dezvoltarea locala.

Va reamintim, CJ Timis are in derulare strategia pentru realizarea pistelor de biciclete in intregul judet. Spre sfarsitul anului trecut, CJ Timis a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, fiind prima administratie din Romania care face parte din organizatie. Astfel, alesii locali vor face schimb de bune practici si vor primi consultanta din partea celor mai importanti oameni care au prioritizat reteaua velo in Europa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006676 (s)