News Flash:

Acces la analize in maximum 5 zile de la solicitare pentru pacientii cu COVID-19, diabet, boli rare si cancer

15 Aprilie 2022
377 Vizualizari | 0 Comentarii
analize

A fost aprobata joi Ordonanta de Urgenta privind accesul la analize in maximum 5 zile de la solicitare pentru pacientii cu cancer, diabet, boala rara, cardiovasculara, cerebrovasculara sau neurologica, indiferent de epuizarea plafonului lunar. Propunerea vine din partea Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
 
 
„Investigatiile paraclinice efectuate in regim ambulatoriu, necesare monitorizarii pacientilor diagnosticati cu COVID-19, dupa externarea din spital sau dupa incetarea perioadei de izolare, precum si a pacientilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, afectiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectueaza in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data solicitarii acestora, chiar daca furnizorul aflat in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitarii”, prevede Ordonanta de Urgenta adoptata astazi.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, pentru decontarea contravalorii acestora, „sumele contractate initial se suplimenteaza prin acte aditionale”.

Actul normativ propune o serie de masuri pentru asigurarea neintrerupta a decontarii serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale, inclusiv pentru unele servicii medicale cuprinse in cadrul programelor nationale de sanatate in actualul context epidemiologic, dupa ridicarea starii de alerta de pe teritoriul Romaniei.


Sunt reglementate prin aceasta OUG mai multe masuri privind drepturile salariale din domeniul sanitar, mai exact in cazul persoanelor detasate, dar si pentru personalul din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, Centrului operativ pentru situatii de urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, conducerea directiilor de sanatate publica si a personalului care gestioneaza focare COVID-19, personalului din structurile de control ale directiilor de sanatate publica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005150 (s)