News Flash:

Percheziții în România

7 percheziții domiciliare făcute în Râmnicu Vâlcea, la cererea autorităților judiciare americane

16 Martie 2023
328 Vizualizari | 0 Comentarii
mascati perchezitii trupele speciale sas GBZ

La cererea autorităților judiciare americane, polițiștii și procurorii au efectuat șapte percheziții domiciliare în Râmnicu Vâlcea. Vizați erau membrii unui grup infracțional organizat care ar fi comis mai multe furturi în SUA de la persoane în vârstă. Acestea erau deposedate de bijuterii și bani, uneori prin violență. IGPR a anunțat că polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat perchezițiile marți la persoane cercetate în SUA pentru infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, tâlhărie, furt, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în perioada 2020-2022.

În SUA, două dintre persoanele cercetate au fost închise, deoarece au fost emise mandate de arestare preventivă pe numele lor de către instanța de judecată americană competentă. În perioada 2020-2022, membrii unui grup infracțional organizat, legați prin relații de rudenie, au fost implicați în mai multe furturi prin distrageri de atenție împotriva cetățenilor americani, în special a persoanelor în vârstă. Aceștia ar fi sustras bijuteriile pe care le purtau sau banii pe care îi aveau asupra lor. Dacă victimele se opuneau, membrii grupului infracțional ar fi folosit violența.

De asemenea, membrii grupării sunt suspectați că s-au ocupat de vânzarea bijuteriilor din aur sau de aur contrafăcut și ar fi solicitat și obținut beneficii sociale de la guvernul american prin depunerea de documente falsificate la autoritățile competente, în timp ce erau cercetați de poliția locală, statală și federală din SUA.

O parte dintre bijuteriile sustrase, în valoare de aproximativ 120.000 de dolari, ar fi fost transferate din SUA în România, iar din profitul obținut ilegal, membrii grupului infracțional ar fi cumpărat lingouri și monede de aur în valoare de aproximativ 732.000 de dolari, precum și două mașini de lux în valoare de 260.575 și 230.000 de dolari.

Totodată, o parte din aurul adus în România ar fi fost amanetat la diverse societăți comerciale pentru a obține bani lichizi. În urma perchezițiilor domiciliare din Râmnicu Vâlcea, autoritățile au descoperit și confiscat 8.000 de lei, trei mașini de lux, bijuterii din aur în valoare de aproximativ 200 de grame, un ceas de lux, șapte telefoane mobile și documente relevante pentru cauză. În plus, miercuri, polițiștii au descoperit și confiscat în județul Ilfov o altă mașină de lux în valoare de aproximativ 250.000 de dolari. Autoturismele au fost predate reprezentanților Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru a fi valorificate. La operațiune au asistat trei agenți federali din cadrul Biroului FBI San Diego și un agent IRS, precum și doi reprezentanți ai Biroului FBI din București.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005862 (s)