News Flash:

Coalitia de guvernare pregateste interzicerea cumularii, la stat, a pensiei cu salariul

7 August 2017
897 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca in coalitia de guvernare s-a decis sa se modifice legislatia in vigoare astfel incat nimeni sa nu mai cumuleze pensia cu salariul, el mentionand ca masura va viza intreaga administratie centrala si locala si nu va actiona doar pentru viitor.
„Ceea ce am discutat cu primul-ministru si cu ministrul muncii si cu ceilalti ministri este urmatorul lucru: ca odata cu trecerea la pensionare si pensionarea efectiv facuta, sa nu mai poata exista si posibilitatea reangajarii pe acelasi loc, pe aceeasi functie sau in alt minister. Oamenii trebuie sa se hotarasca: ori vor sa fie pensionari, ori, daca sunt apti de munca, raman la munca”, a spus Tariceanu.
El a spus ca ce va modifica legea in asa fel incat sa nu poata sa functioneze acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul.
„Nu e corect. Nu poti sa ai si venituri salariale si pensie, din acest motiv. Daca te simti inapt pentru a continua munca si vrei sa te pensionezi, atunci te pensionezi”, a spus Tariceanu.
„Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului, se pot face si modificari pe OUG, vom decide”, a mai spus Tariceanu.
El a aratat ca masura va viza toate aceste cazuri si nu va actiona doar pe viitor.
„Trebuie o situatie la zi pentru ca sunt in multe institutii ale administratiei centrale si locale persoane care cumuleaza pensia si salariul si evident masura nu trebuie luata numai pentru cei care se pensioneaza acum, ci pentru toata lumea”, a subliniat Tariceanu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004657 (s)