News Flash:

Nu mai vor căldură de la Colterm

Zeci de timișoreni au făcut cerere de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare

2 Iunie 2023
216 Vizualizari | 0 Comentarii


63 de familii din Timișoara, care locuiesc în zece apartamente, au solicitat debranșarea de la Colterm deoarece nu mai doresc să primească căldură de la această companie.

Colterm a informat că, în acest an, au fost înregistrate un total de 153 de cereri de deconectare individuală de la sistemul centralizat de termoficare, precum și alte 21 de solicitări de debranșare, care includ unsprezece case individuale și patru blocuri cu 63 de apartamente.

Odată cu oprirea furnizării de energie termică pentru încălzire, Colterm a anunțat că a început să efectueze reparații pentru a se pregăti în avans pentru sezonul de încălzire următor. În prezent, sunt în desfășurare sau au fost finalizate reparații la cele două centrale termice mari, CET Sud și CT Centru, precum și la centrala hidroelectrică. În acest moment, CT Centru funcționează pentru a furniza apă caldă în Timișoara.

De asemenea, Colterm a menționat că are stocuri de cărbune și gaz. Concret, există 7.766 de tone de cărbune disponibile, iar la sfârșitul lunii iunie va fi reluată aprovizionarea pentru a constitui stocul necesar pentru sezonul rece.

„Gaz: pentru necesarul de consum curent (prepararea apei calde de consum) avem încheiat un contract de furnizare, iar pentru constituirea stocului necesar sezonul următor de încălzire, au fost încheiate două contracte de vânzare gaze naturale pentru cantitatea totală de 129.676,21 MWh, cu perioadă de livrare 1.05-31.10.2023. Până în prezent a fost livrată cantitatea de 20.907,64 MWh, care a fost stocată, respectiv înmagazinată în depozitele subterane”, a transmis Colterm.

În cadrul proiectului european de înlocuire a conductelor vechi de termoficare, au fost efectuate lucrări pe o distanță de 7.835 de metri, dintr-un total de 9.183 de metri, ceea ce reprezintă un procent de finalizare de 85,32%.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005798 (s)