News Flash:

Valul IV amana revenirea studentilor in amfiteatre. Inca un semestru majoritar in online la universitatile din Timisoara

28 Septembrie 2021
396 Vizualizari | 0 Comentarii
studenti

Anul universitar in Timisoara a inceput pentru unele universitati in format fizic, pentru unele in format hibrid, iar pentru altele online. Din pricina ratei de infectare in continua crestere situatia studentilor este in continua schimbare, valul IV al pandemiei amana revenirea studentilor in cele mai multe dintre amfiteatre.
 
 
Primii care au inceput studiile au fost studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie, in urma cu o saptamana. In cazul unei posibile cresteri a incidentei, conducerea universitara va analiza situatia si restrictiile impuse pe plan local, insa se doreste prezenta fizica a studentilor in special la laboratoare. Sefii de catedra si specialitate decid cum isi organizeaza cursurile si laboratoare.

Urmatorii care au inceput anul universitar sunt studentii de la Universitatea de Vest din Timisoara si cei de la Universitatea Politehnica Timisoara, in aceasta saptamana. Universitatea Politehnica s-a organizat initial in regim fizic la majoritatea specializarilor, insa deschiderea anului universitar s-a facut simbolic luni, conducerea universitara anuntand cursuri online in prima saptamana din pricina cresterii incidentei si stabilirea ulterioara a scenariilor pentru urmatoarele saptamani.

La Universitatea de Vest, in functie de specializare, studentii au inceput fie fizic, fie hibrid, fie online, de marti, 28 septembrie. Reprezentantii UVT ne-au transmis ca situatia va fi reanalizata in functie de restrictiile care se impun in localitate.

Cursurile la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara erau programate in format fizic din 4 octombrie, insa si aici cresterea continua a cazurilor de Covid tin studentii in format hibrid. Conducerea universitara a decis ca primii care vor veni in format fizic sunt anii terminali (1,4 si 6), in primele sapte saptamani, iar mai apoi anii 2,3 si 5 in cealalta jumatate a semestrului.

Ordinul comun al ministrului Educatiei si Sanatatii prevede trecerea cursurilor in online la incidenta 6, insa universitatile, care au autonomie, pot decide cum sa reorganizeze cursurile, tinand cont de infrastructura, de specificul programelor de studiu si de resursele umane ale fiecarei institutii de invatamant superior. Universitatile au trei scenarii: cel fizic (scenariul 1), cel hibrid (scenariul 2) si cel online (scenariul 3).


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007868 (s)