News Flash:

CJ Timis aloca bani pentru modernizarea centralei de la Spitalul Judetean si pentru una pe gaz la Spitalul Bega

11 Februarie 2022
325 Vizualizari | 0 Comentarii
spital

 

Consiliul Judetean Timis a cuprins in bugetul pentru acest an investitii la sistemul de incalzire de la Spitalul Judetean si Maternitatea Bega, pentru centralele proprii.
 
 
Conform bugetului realizat de CJ Timis pentru anul 2022, 900.000 milioane de lei sunt prevazuti pentru modernizarea centralei termice pe gaz la Spitalul Judetean din Timisoara si alti 500.000 milioane de lei pentru achizitia si montarea unei centrale termice pe gaze naturale la Maternitatea Bega. Ambele unitati sanitare depind de caldura furnizata de la oras si de multe ori in criza generata de societatea de termoficare Colterm nu au avut temperaturi optime.

Bugetului local al judetului Timis pe anul 2022 a fost votat miercuri, 9 februarie, de consilierii judeteni, cu 33 de voturi pentru. Institutia a stabilit sase directii principale in care Consiliul Judetean Timis vrea sa investeasca bani in 2022, iar la sanatate au fost alocati 64 de milioane de lei.


Criza Colterm a afectat pe langa locuintele a mii de timisoreni si scolile si spitalele, unde au fost temperaturi scazute, iar unele unitati de invatamant au intrat in sistem de predare online din aceasta cauza. Municipalitatea nu poate achita facturile imense provocate si de cresterea gazului, iar singurul ajutor, conform lor, poate veni de la Guvernul Romaniei.

„Concluzia este ca Guvernul inca ignora aceasta problema majora (a cresterii pretului la gaz – n.r.) si a rezolvat o parte prin plafonare, dar a creat o problema mai mare pentru cei legati de termie”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

De curand, Prefectura Timis, a solicitat Guvernului din fondul de rezerva 130 de milioane de lei pentru Colterm.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005942 (s)