News Flash:

Prefecturile din tara intra in greva de avertisment. Pentru salarii si reglementarea statutului de functii

9 Februarie 2022
398 Vizualizari | 0 Comentarii
greva

Angajatii din 33 de prefecturi din tara intra in greva de avertisment joi, 10 februarie. Sunt nemultumiti de salarizare si de faptul ca sunt incadrati cu functii teritoriale si nu de stat.
 
 
Functionarii publici si alti angajati din 33 de prefecturi, printre care si cea din Timis, intra in greva de avertisment joi, 10 februarie. Acestia vor opri activitatea timp de o ora in intervalul 10-11. Exista mai multe nemultumiri legate de incadrarile pe post si de salarizare.

„Solicitam modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice si trecerea personalului angajat in prefecturi din categoria functiilor teritoriale in cea a functiilor de stat. Consideram ca salarizarea personalului din cadrul institutiilor prefectului ar trebui sa fie la nivelul functiilor publice de stat, avand in vedere ca institutia prefectului este un organ de control al activitatii autoritatilor publice locale si de conducere a serviciilor publice deconcentrate. In prezent, un functionar public din institutia prefectului are un salariu mult mai mic decat un functionar public din consiliul judetean, primarii si servicii publice deconcentrate. Functiile publice din institutiile prefectului ar trebui sa fie asimilate functiilor publice de stat, intrucat in desfasurarea activitatii lor, functionarii publici reprezinta, si apara, interesele statului, fapt prevazut de Constitutia Romaniei”, transmit acestia.

Greva de avertisment este initiata de Sindicatul „Egalitatea”, care reprezinta Institutiile Prefectului din 33 de judete ale tarii: Arad, Arges, Bacau, Brasov, Bistrita-Nasaud, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui si Vrancea.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005022 (s)