News Flash:

"Ciucanii" ingheata: -14 grade Celsius la Miercurea Ciuc, azi dimineata!

3 Decembrie 2013
1376 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai scăzută temperatură a sezonului la nivel național s-a înregistrat marți dimineață la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 14 grade Celsius. Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteo Targu Mureș, Pal Emeric, a declarat pentru AGERPRES că această valoare, de minus 14 grade Celsius, s-a înregistrat la răsăritul Soarelui, după ce toată noaptea a fost foarte frig.
Este pentru a treia oară în ultima săptămană cand la Miercurea Ciuc se înregistrează cea mai scăzută temperatură a sezonului la nivel național.
O dimineață friguroasă a fost și în celelalte localități harghitene unde se fac măsurători meteorologice. La Toplița, Joseni și Bucin s-au înregistrat minus 12 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul a arătat minus 8 grade Celsius. Cel mai mare strat de zăpadă a fost măsurat la Bucin și este de 12 cm.
Meteorologul Pal Emeric a spus că, potrivit prognozei, miercuri dimineața temperaturile vor fi și mai scăzute. Deocamdată, Serviciul Județean de Ambulanță Harghita nu a fost solicitat pentru cazuri de degerături sau hipotermie.
Minima absolută a lunii decembrie, la Miercurea Ciuc, a fost de minus 33 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1998, iar cea mai ridicată temperatură din ultima lună a anului s-a consemnat în anul 1989 cand au fost 16,8 grade Celsius. AGERPRES

miercurea ciuc celsius
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1432 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007004 (s)